σχόλιο ID-ont: κε Μεϊμαράκη, "ως Κάρτα-Ταυτότητα για όλες τις χρήσεις", εμείς γνωρίζουμε την "Κάρτα του Πολίτη" για όλες τις χρήσεις, που ήθελε ο Γιώργος Παπανδρέου για κάθε Έλληνα πολίτη. Εσείς με την μέθοδο της "σαλαμοποίησης" (σταδιακή εφαρμογή) επιχειρείτε να την δώσετε πρώτα στους βουλευτές και μετά στους υπόλοιπους πολίτες; Μπορείτε να μας εξηγήσετε εάν πρόκειται για όμοια τεχνολογία με την Κάρτα του Πολίτη, δηλ με τσιπάκια (RFID ή μη) κλπ;;;

Βεβαίως, κάλλιστα θα μπορούσε να αφορά και κάποιο προστάδιο της Κάρτας του Πολίτη, υποτίθεται μια πιο "αθώα" Κάρτα, για να θολώσουν τα νερά. Για να δούμε, ποια κόμματα και πως θα αντιδράσουν τώρα. Δείτε ποιοί πολιτικοί σχηματισμοί είχαν αντιδράσει στο παρελθόν...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Μην τολμήσουν βουλευτές να μπουν με όπλο στη Βουλή»

Κι αν κάποιος βουλευτής αρνηθεί να παραδώσει όπλο και επιχειρήσει να μπει στη Βουλή, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου δηλώνει ότι θα κατεβεί ο ίδιος στην πύλη και θα τον βγάλει έξω.

Στην απαγόρευση της εισόδου στη Βουλή οποιουδήποτε φέρει μαζί του όπλο αναφέρθηκε εκ νέου την Πέμπτη σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Ο αστυνομικός της Βουλής δεν μπορεί να ψάξει τον βουλευτή αλλά μπορεί να του απαγορεύσει την είσοδο αν διαπιστώσει ότι φέρει όπλο ή το ηλεκτρομαγνητικό μηχάνημα αρχίσει να χτυπάει κατά την είσοδο του βουλευτή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης, απευθυνόμενος στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ερωτηθείς για το τι θα γίνει εάν ο οπλοφόρος βουλευτής αρνηθεί να παραδώσει το όπλο και επιχειρήσει να μπει στη Βουλή, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε : «Τότε λέω στους βουλευτές να μην τολμήσουν να μπουν στη Βουλή γιατί θα κατέβω εγώ ο ίδιος στην πύλη και θα τον βγάλω έξω δίνοντας μάλιστα το όνομά του στη δημοσιότητα».

Ο πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε πως ό,τι ήταν να κάνει ο ίδιος για το επίμαχο ζήτημα το έχει ήδη πράξει, προσθέτοντας πως αν τα κόμματα θέλουν να υπάρξει διάταξη απαγόρευσης της οπλοφορίας στον κανονισμό της Βουλής, δεν έχουν παρά να το προτείνουν.

Ο κ. Μεϊμαράκης διευκρίνισε, επίσης, ότι η μαγνητική πύλη εισόδου της Βουλής θα μεταφερθεί προς τα έξω, πριν την είσοδο.

Ο πρόεδρος της Βουλής απέρριψε κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του αποδίδονται ότι «πετάει το μπαλάκι» σε ό,τι αφορά την αλλαγή του κανονισμού.

«Ούτε μπαλάκι πετάω, ούτε τίποτα. Έγινε μια αόριστη καταγγελία και αμέσως πήρα τα μέτρα που έπρεπε. Ο Κανονισμός της Βουλής ορίζει ποιοι οπλοφορούν στη Βουλή. Ορίζει και τις εξαιρέσεις. Από ΄κεί και πέρα, οι δικές μου εντολές είναι πειθαρχικές και διοικητικές» ανέφερε.

Τέλος ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι η βασική εισήγηση που υπάρχει είναι ο κάθε βουλευτής να έχει μια συγκεκριμένη κάρτα -ταυτότητα που θα είναι για όλες τις χρήσεις- και για την είσοδό του και για τις ψηφοφορίες, όπως γίνεται σε όλα τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top