Το Connected Paper, μας δείχνει πώς μπορεί το σώμα μας να γίνει “το καλύτερο καλώδιο” στον κόσμο.

Με ένα άγγιγμα θα μπορεί ο χρήστης να συνδέσει ένα κομμάτι χαρτί στο δίκτυο, μεταφέροντας στιγμιαία όλες τις πληροφορίες αυτού σε μια φορητή συσκευή. 



Όλο αυτό είναι μία προσπάθεια της Ericsson για να μπορέσουν οι χρήστες να σερφάρουν στο διαδίκτυο στα πλαίσια του φυσικού κόσμου, μέσω απτών καθημερινών αντικειμένων.

Ήδη η εταιρία έχει κάνει πολλές δοκιμές κι επιδείξεις και ήδη κάνει έρευνες για να μπορέσει να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που προσφέρει η νέα τεχνολογία στο όραμα της εταιρείας για τη Διαδικτυωμένη Κοινωνία.

Στην τελευταία της επίδειξη, χρησιμοποιήθηκαν τυπωμένα ηλεκτρονικά στοιχεία σε ένα κομμάτι χαρτί με μοναδική ταυτότητα και το ανθρώπινο σώμα ως «καλώδιο» που μεταφέρει τις πληροφορίες σε ένα smartphone. Το Connected Paper αποτελείται από μια μικρή κεραία και ένα μικροτσίπ από σιλικόνη ενώ το σώμα του χρήστη λειτουργεί ως αγωγός και το τηλέφωνο ως δέκτης.

Με αυτό τον τρόπο οτιδήποτε είναι τυπωμένο μπορεί να γίνει πηγή πληροφοριών με ένα απλό άγγιγμα, μεταδίδοντας τα δεδομένα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top