Σάλο έχει προκαλέσει η εμφάνιση της εφαρμογής StealthGenie που μετά την εγκατάσταση της σε οποιοδήποτε smartphone επιτρέπει την παρακολούθηση εξ’ αποστάσεως κάθε δραστηριότητας.

Η εφαρμογή δεν είναι ανιχνεύσιμη και συλλέγει αναλυτικά δεδομένα σχετικά με κλήσεις, μηνύματα και γενικά όλες τις δραστηριότητες ενός κινητού τηλεφώνου, τα οποία στη συνέχεια αποστέλλει σε πραγματικό χρόνο σε ένα ασφαλή λογαριασμό χωρίς την γνώση του κατόχου του.

Μπορεί η συγκεκριμένη υπηρεσία να προορίζεται για νόμιμη χρήση (παρακολούθηση ανήλικων παιδιών, εγκατάσταση σε εταιρικά κινητά τηλέφωνα), ωστόσο η τεράστια απήχηση της (έχει ήδη περισσότερους από 100.000 συνδρομητές) οδηγεί στο συμπέρασμα πως μάλλον χρησιμοποιείται κυρίως καταχρηστικά και ενάντια στα προσωπικά δεδομένα (παρακολούθηση συζύγων κτλ).

Η εφαρμογή παρέχεται ήδη και στην Ελλάδα από τη διεύθυνση www.StealthGenie.gr


1 σχόλια:

cghera είπε...

Θα πρέπει να διευκρινιστεί πως η εφαρμογή για να λειτουργήσει εν αγνοία του κατόχου πρέπει να έχει εγκατασταθεί από τρίτο πρόσωπο το οποίο έχει φυσική πρόσβαση στη συσκευή. Επίσης και στις τρεις πλατφόρμες κινητών που υποστηρίζει (iOS, Android, Blackberry) πρέπει κατά την εγκατάσταση να δοθεί δικαίωμα στη συσκευή (προφανώς από τον τρίτο) να διαβάζει ουσιαστικά τα πάντα από τη συσκευή. Ειδικότερα για το ios (iPhone, iPad κ.λπ) η συσκευή θα πρέπει να είναι jailbroken (δηλαδή ήδη παραβιασμένη με άλλη διαδικασία) ώστε να εγκατασταθεί το πρόγραμμα. Σε κάθε περίπτωση βέβαια παρακολούθηση μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους ακόμα και χωρίς εγκατάσταση εφαρμογής αλλά σίγουρα όχι με απλές μεθόδους για κάποιον που θα ήθελε να σας παρακολουθήσει.

Δημοσίευση σχολίου

top