Οι διευθύνσεις email των χρηστών του κοινωνικού δικτύου LinkedIn μπορούν εύκολα να υποκλαπούν μέσω ενός πρόσθετου εργαλείου του δημοφιλούς προγράμματος περιήγησης Chrome της Google.

Το Sell Hack είναι διαθέσιμο ως δωρεάν επέκταση για το Chrome, που μόλις εγκατασταθεί, εμφανίζει ένα κουμπί στα προφίλ του LinkedIn.

Οι χρήστες μπορούν στη συνέχεια να βρουν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σχετίζεται με έναν λογαριασμό χρήστη, ακόμα και αν εκείνος δεν είναι συνδεδεμένος.

Το LinkedIn είπε ότι έλαβε νομικά μέτρα κατά του πρόσθετου και συμβούλευσε τους χρήστες να το απεγκαταστήσουν.

Το Sell Hack επέμεινε ότι η το εργαλείο δημιουργήθηκε για επαγγελματίες του μάρκετινγκ και ότι όλα τα δεδομένα που αποκαλύπτει είναι διαθέσιμα στο κοινό.

Στην ιστοσελίδα του, αναφέρει: "Εμείς απλά κάνουμε τη βαριά δουλειά και τους περίπλοκους υπολογισμούς για να σας εξοικονομήσουμε χρόνο, δεν κάνουμε τίποτα κακόβουλο στο LinkedIn".

Όμως, το κοινωνικό δίκτυο για επαγγελματίες δεν συμφωνεί. Στις 31 Μαρτίου, η νομική ομάδα του LinkedIn απέστειλε στο Sell Hack εξώδικο, με το οποίο ζητά να σταματήσει η διανομή του, λόγω πολλαπλών παραβιάσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top