skai.gr: Αν δεις τον τρόπο με τον οποίο κάποιος χρησιμοποιεί το smartphone του μπορείς να καταλάβεις αν πάσχει από κατάθλιψη ή όχι, όπως δείχνουν τα στοιχεία έρευνας που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Journal of Medical Internet Research.

Στην έρευνα συμμετείχαν 20 γυναίκες και οκτώ άνδρες, κατά μέσο όρο 29 ετών.

Ο χρόνος χρήσης του κινητού και ο τόπος ήταν τα σημεία στα οποία στέκονταν οι ερευνητές για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για την παρουσία της κατάθλιψης ή μη.

Όσο περισσότερο χρόνο χρησιμοποιούσαν το κινητό του ςτηλέφωνο οι συμμετέχοντες στην έρευνα, τόσο πιθανότερο ήταν να έχουν κατάθλιψη, σύμφωνα με τον επικεφαλή ερευνητή Ντέιβιντ Μορ.

Αυτοί που έπασχαν από κατάθλιψη μπορεί και να χρησιμοποιούσαν το κινητό τους τηλέφωνο για 68 λεπτά, ενώ εκείνοι που δεν είχαν ψυχολογικά θέματα χρησιμοποιούσαν το κινητό τους για 17 λεπτά.

Σε σχέση με τα στοιχεία που αφορούσαν τον τόπο χρήσης, συμπεραίνουμε ότι όσοι είχαν κατάθλιψη έτειναν να περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι και να μην μετακινούνται πολύ σε σχέση με αυτούς που δεν έπασχαν από κατάθλιψη.

Τα συμπεράσματα των ερευνών ταυτίζονται κατά 87% με την πραγματικότητα, δηλαδή με τον εντοπισμό των ατόμων που είχαν συμπτώματα κατάθλιψης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top