σχόλιο ID-ont
Ποια βιομετρικά; Μίλησε για ίριδα!!! Θέλει κατά προτεραιότητα καταγραφή των στοιχείων των παιδιών!!!
Που θα αποθηκεύονται; Σε κοινές Ευρωπαϊκές βάσεις δεδομένων.
Το μόνο που δεν είπε είναι να δώσουμε στους πρόσφυγες Κάρτα του "Αλλοδαπού" Πολίτη. Μήπως σε επόμενο στάδιο;;; O Υπουργός Υγείας είχε μιλήσει για Κάρτα Υγείας για τους μετανάστες (βλ ΕΔΩ). Συνδυάστε τις δηλώσεις. Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;
Και μετά τους Αλλοδαπούς; Οι Έλληνες θα είναι σε "μειονεκτική" θέση σε σχέση με τους Αλλοδαπούς; Θα έχουν οι Αλλοδαποί και δεν θα έχουν οι Έλληνες;;;



newsbeast: Καμμένος: Το ευρωπαϊκό σύστημα με τα δακτυλικά αποτυπώματα είναι ανίκανο. «Θα επιμείνουμε για τη δημιουργία κοινής βάσης δεδομένων και ανταλλαγής πληροφοριών»

Για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες και την ασφάλεια στην Ευρώπη, το προσφυγικό και τον ρόλο του στρατού, αλλά και το θέμα που έχει προκύψει με την δήλωση Μουζάλα, ο οποίος είχε αποκαλέσει τα Σκόπια «Μακεδονία», μίλησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», επιμένοντας ότι θέλει την παραίτηση του υπουργού.

Επισήμανε ότι «πρέπει να παρθούν αυστηρά μέτρα για όποιον εισέρχεται στην Ευρώπη» και ανέφερε ότι «το ευρωπαϊκό σύστημα με τα δακτυλικά αποτυπώματα είναι ανίκανο να ταυτοποιήσει τον οποιονδήποτε». Όπως είπε ο κ. Καμμένος «θα επιμείνουμε για τη δημιουργία κοινής βάσης δεδομένων και ανταλλαγής πληροφοριών».



Για το θέμα Μουζάλα, ο κ. Καμμένος επιμένει στην θέση του, τονίζοντας ότι οι ΑΝΕΛ δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται για το πρόσωπο αλλά για τις δηλώσεις που έκανε τις οποίες χαρακτήρισε «πάρα πολύ βαριές».


Μάλιστα, επισήμανε ότι ακόμα και αν η ΝΔ κάνει πρόταση μομφής οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν κατά του Γιάννη Μουζάλα.

Όπως, είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συμφώνησαν με τον πρωθυπουργό να γίνει πρώτα η συζήτηση για τη διαφθορά στην Βουλή και στην συνέχεια θα τεθεί το θέμα αυτό.

Για το προσφυγικό και το θέμα της τροφοδοσίας που έχει προκύψει μετά τις δηλώσεις Τόσκα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεκαθάρισε ότι οι ένοπλες δυνάμεις δεν είναι υπηρεσία τροφοδοσίας τροφίμων. Όπως είπε ο στρατός ανέλαβε ένα έργο συγκεκριμένο, να φτιάξει τις υποδομές άμεσα και να οργανώσει την λειτουργία τους.

Ο στρατός σύμφωνα με τον κ. Καμμένο ανέλαβε την τροφοδοσία, μέσω εταιρειών, σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας και υπογράμμισε ότι η Ειδομένη δεν είναι οργανωμένο κέντρο και ο στρατός δεν πρόκειται να εμπλακεί.

Για το θέμα της τρομοκρατίας, μετά και τις χθεσινές αιματηρές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι είναι ένα τεράστιο θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει όλους. Όπως είπε υπάρχει διείσδυση τρομοκρατών και στα Βαλκάνια, ωστόσο σημείωσε ότι οι πρόσφυγες είναι θύματα αυτών.

Τόνισε, χαρακτηριστικά ότι οι σύριοι πρόσφυγες είναι θύματα των τζιχαντιστών και ότι δεν πρέπει να συνδέουμε τους πρόσφυγες με την τρομοκρατία, αυτό είπε «είναι πολύ επικίνδυνο».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top