Θύμα χακαρίσματος έπεσε η Διεθνής Ομοσπονδία Αθλητισμού από τη ρώσικη ομάδα χάκερ Fancy Bears η οποία είχε και στο παρελθόν επιτεθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA).

Η IAAF αναφέρει ότι οι χάκερ παραβίασαν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των αθλητών και ότι αυτά τώρα κινδυνεύουν να αποκαλυφθούν.

Οι Fancy Bears έχουν στη διάθεσή τους τα στοιχεία για την Εξαίρεση Χρήσης Ουσιών για Θεραπευτικούς Λόγους δηλαδή τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούν οι αθλητές. Πρόκειται για ουσίες που συνήθως απαγορεύονται στους αθλητές αλλά γίνονται εξαιρέσεις για θεραπευτικούς λόγους. 

Η επίθεση είχε πραγματοποιηθεί στις 21 Φεβρουαρίου 2017 αλλά αποκαλύφθηκε όταν η ΙAAF προσέλαβε μια βρετανική εταιρεία για να αναλάβει την προστασία των ηλεκτρονικών της συστημάτων.
  
Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας, Σεμπάστιαν Κόε, ζήτησε συγγνώμη από τους αθλητές που βρίσκονται εκτεθειμένοι ενώ εμπιστεύτηκαν τις πληροφορίες τους στην Ομοσπονδία.

Η IAAF ενημερώνει τώρα τους αθλητές τα στοιχεία των οποίων υποκλάπηκαν και περιλαμβάνουν πληροφορίες από το 2012 και έπειτα. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top