σχόλιο ID-ont: Η χρήση των βιομετρικών ξεκινάει. Διαδικασία η οποία δεν έχει τελειωμό, με τόσα πολλά και διαφορετικά βιομετρικά στοιχεία που έχουν βρεθεί: βλ. Οι κωδικοί πρόσβασης πρόκειται να αποτελέσουν σύντομα παρελθόν. http://id-ont.blogspot.gr/2017/12/blog-post_31.html 

Η Τράπεζα Κύπρου, πρώτη στον κόσμο, θα εκδώσει ανέπαφη κάρτα με βιομετρική πιστοποίηση χρήστη και συγκεκριμένα μέσω δαχτυλικού αποτυπώματος.

Οι κάτοχοι της κάρτας, αντί για εισαγωγή του γνωστού PIN για τις μεγάλες συναλλαγές, θα μπορούν να ακουμπούν το δάχτυλό τους στον ειδικό αισθητήρα της κάρτας και να πιστοποιούν τη συναλλαγή.

Κατά την έκδοση της τα δαχτυλικά αποτυπώματα του χρήστη θα περνάνε μέσα στην κάρτα και κάθε φορά θα γίνεται η απαραίτητη σύγκριση για την πιστοποίηση.

Αυτό βέβαια σημαίνει ότι οι κάτοχοι της κάρτας θα πρέπει να μεταβούν στα καταστήματα της τράπεζας για να περαστούν τα δαχτυλικά αποτυπώματα στην κάρτα!

Η βιομετρική ανέπαφη κάρτα προέρχεται από την Gemalto και το ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της είναι ότι δεν χρειάζεται ενσωματωμένη μπαταρία για τον αισθητήρα αποτυπωμάτων, μια και τροφοδοτείται με ρεύμα από τo POS, και φυσικά είναι συμβατή με όλα τα POS ανέπαφων συναλλαγών που είναι εγκατεστημένα αυτή τη στιγμή.


Η τεχνολογία παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Mobile World Congress 2016 και θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην αγορά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top