Εδώ και μία πενταετία η Οργάνωση Κατανωλωτών CASPIAN στην Αμερική έχει προειδοποιήσει για τους άμεσους κινδύνους που εγκυμονούν για την υγεία τα εμφυτεύματα μικροτσίπ, και για τα οποία έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά ότι προκαλούν σε σημαντικό ποσοστό καρκίνο σε ζώα στα οποία έχει γίνει η υποδόρια τοποθέτηση.

Η CASPIAN είναι η Οργάνωση Καταναλωτών Εναντίον της Εισβολής στην Ιδιωτικότητα και στην Επιτήρηση (Consumers Against Supermarket Privacy Invasion and Numbering). Αποτελεί μία καταναλωτική ομάδα η οποία αντιμάχεται τα σχέδια και προγράμματα καταναλωτικής παρακολούθησης από το 1999 και της ανεύθυνης χρήσης των εμφυτευμάτων μικροτσίπ από το 2002.

Αριθμεί χιλιάδες μέλη σε όλες τις πολιτείες των Η.Π.Α και σε 30 χώρες ανά τον κόσμο, και επιδιώκει την εκπαίδευση των καταναλωτών σχετικά με τις στρατηγικές μάρκετινγκ οι οποίες εισβάλλουν στην ιδιωτική ζωή των καταναλωτών..


Το επιστημονικό σύγγραμα σχετικά με "Τους Καρκίνους Που Προκαλούν τα Μικροτσίπ σε Εργαστηριακά Τρωκτικά και Σκύλους: Ανασκόπηση Βιβλιογραφίας 1990-2006’’ ("Microchip-Induced Tumors in Laboratory Rodents and Dogs: A Review of the Literature 1990–2006") το οποίο δημοσιεύθηκε το 2007 δείχνει μία ξεκάθαρη αιτιακή σχέση μεταξύ των εμφυτευμάτων μικροτσίπ μετάδοσης ραδιοσυχνοτήτων (RFID) και της πρόκλησης καρκίνου σε εργαστηριακά τρωκτικά και σκυλιά.

Έντεκα άρθρα – τα οποία είχαν δημοσιευθεί προηγουμένως σε επιστημονικά περιοδικά παθολογίας και τοξικολογίας – αξιολογήθηκαν σε αυτή την έκθεση. Σε έξι από αυτά τα άρθρα, αναφέρθηκε ότι περίπου το 0,8% έως το 10,2% των εργαστηριακών ποντικών και αρουραίων ανέπτυξαν κακοήθεις όγκους γύρω ή περιμετρικά από το σημείο εμφύτευσης, και αρκετοί ερευνητές υποδεικνύουν ότι ο πραγματικός δείκτης ανάπτυξης καρκίνου μπορεί να ήταν ακόμη μεγαλύτερος. Επίσης, δύο ακόμη άρθρα ανέφεραν περιπτώσεις πρόκλησης καρκίνου σε σκύλους από εμφυτεύματα μικροτσίπ.

Το 2004, έπειτα από την διερεύνηση της πρακτικής εμφύτευσης μικροτσίπ, η Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής (FDA) αποφάσισε ότι η διαδικασία είναι αρκετά ασφαλής ώστε να χρησιμοποιείται σε ανθρώπους και ζώα!!! Μετά την σχετική αδειοδότησε από την Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων η εταιρία Verichip ανέλαβε τα ηνία της κυκλοφορίας και εφαρμογής του. Η σχετική αδειοδότηση πραγματοποιήθηκε με την εμπλοκή του τότε Γενικού Γραμματέα  Yγείας και Ανθρώπινων Υπηρεσιών Tommy Thompson ο οποίος αργότερα έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Verichip.

Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, οι κακοήθεις όγκοι που παρατηρήθηκαν αποτέλεσαν σαρκώματα τα οποία αναπτύσσονταν γύρω από το σημείο της εμφύτευσης και περιέβαλλαν κυριολεκτικά τις συσκευές μικροτσίπ. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι όγκοι μεταδίδονταν και σε άλλα μέρη του σώματος των ζώων προκαλώντας μεταστάσεις.

Η τότε δημοσιοποίηση της αιτιακής σύνδεσης μεταξύ της εμφύτευσης μικροτσίπ και καρκίνου στα ζώα, απογείωσε την ανησυχία του κοινού για την ασφάλεια των εμφυτεύσιμων μικροτσιπ.

Η Katherine Albrecht, η οποία και ίδρυσε την Οργάνωση Καταναλωτών CASPIAN επιθυμεί να σταματήσει η εμφύτευση μικροτσίπ στους ανθρώπους, και για αυτό το λόγο φροντίζει να διαδοθούν οι επιστημονικές αυτές έρευνες όσο το δυνατόν περισσότερο. Με την στιγμή της δημοσιοποίησης του θέματος, οι πωλήσεις των εμφυτευμάτων έπεσαν δραματικά.

Η Albrecht συνειδητοποίησε την σύνδεση μεταξύ μικροτσίπ-καρκίνου όταν αυτή και η δεύτερη συγγραφέας του βιβλίου Spychips, Liz McIntyre, ήρθαν σε επαφή με έναν ιδιοκτήτη κατοικιδίου του οποίου ο σκύλος πέθανε από όγκο που προκλήθηκε από το εμφύτευμα.

Στη συνέχεια προσπάθησε να μελετήσει και να βρεί σχετικές επιστημονικές έρευνες που να στηρίζουν την έρευνα και για άλλα ζώα.

Και ενώ οι πρώτες δημοσιοποιήσεις και έρευνας βγήκαν στο φώς, και εν μέσω τετράμηνης διερεύνησης πρόσθετων εγγράφων, η μητρική εταιρία της Verichips – η Αpplied Digital Solutions – ζήτησε αδειοδότηση από την Ανώτατη Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων η οποία έγινε δεκτή, δίχως να ληφθούν υπόψιν τα επιστημονικά πορίσματα και έρευνες.

Υπό την ισχύουσα πολιτική της Ανώτατης Αρχής Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α, η ευθύνη για την υπόδειξη των «αρνητικών» ερευνών επιρρίπτετα στην εταιρία Verichip, όμως εντελώς «τυχαία» ο Διευθύνων Σύμβουλος της Verichip Scott Silverman δήλωσε ότι η εταιρία δεν είχε ενημερωθεί για τις εν λόγω επιστημονικές έρευνες.

Η Albrecht βεβαίως εξέφρασε έντονη καχυποψία καθώς υποστηρίζει ότι μία εταιρία σαν τη VeriChip δεν είναι δυνατόν να μην έχει πρόσβαση και ενημέρωση για τις επιστημονικές έρευνες, και ήταν προς το μείζον συμφέρον του Silverman και της VeriChip να παραμείνουν αυτές στο σκοτάδι.

"Πάντως οι αποκαλύψεις αυτές αλλάζουν τα πάντα" δήλωσε η Albrecht. "Γιατί κάποιος να ρισκάρει την τοποθέτηση ενός καρκινικού τσίπ στο χέρι του;;’’  

Οι καρκίνοι που εκδηλώθηκαν στα ζώα, αποτελούσαν κακοήθη σαρκώματα τα οποία εκδηλώθηκαν στους μαλακούς ιστούς του δέρματος και όχι καλοήθεις όγκοι όπως ισχυρίστηκε ψευδώς ο Silverman στο περιοδικό Times το 2000.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top