σχόλιο ID-ont: Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον κο Χαρδαβέλλα για την προσπάθεια ενημέρωσης που κάνει σχετικά με το θέμα της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας - Κάρτας του Πολίτη. 

Στο πλαίσιο της εκπομπής του Αθέατος Κόσμος στο Alter είχε παρουσιάσει πολλά αξιόλογα ρεπορτάζ. Στο άρθρο του στα Επίκαιρα ανεδείκνυε τον πόλεμο οικονομικών συμφερόντων που παίζεται για την έκδοσή της και με το κατωτέρω άρθρο του στο newsbomb επανέρχεται τονίζοντας το θέμα του απόλυτου-ολοκληρωτικού φακελώματος που συνεπάγεται αυτή η φαινομενικά "αθώα" κάρτα όπως λέει.

Εμείς ευχόμαστε να συνεχίσει σε αυτό το πλαίσιο κι ας είναι σχεδόν η μοναδική φωνή "παραφωνίας" στο κατεστημένο της κατευθυνόμενης δημοσιογραφίας των μεγάλων μέσων ενημέρωσης, γιατί, στο συγκεκριμένο θέμα, είναι μια από τις λίγες φωνές αληθείας...

Το λέμε αυτό, γιατί στο παρελθόν έχουμε δει αρκετές "κυβιστήσεις" στο θέμα των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων και μάλιστα από super-ειδικούς της πληροφορικής, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να μας προτρέπουν να ενημερωθούμε για τα οφέλη της ηλεκτρονικής ταυτότητας, όταν προηγουμένως μας ενημέρωναν για το πως "με την Κάρτα του Πολίτη η σύγχρονη τεχνολογία τίθεται στην υπηρεσία του ελέγχου των πολιτών" !

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Ένα ακόμη βήμα για να γίνουμε γερμανική αποικία χάνοντας οποιαδήποτε προσωπικά δεδομένα, γίνεται με το «φακέλωμα» όλων μας από την αθώα φαινομενικά «κάρτα του πολίτη».

Ο «Μεγάλος αδελφός», όπως τον οραματίστηκε ο Όργουελ εγκαθίσταται πλέον στην Ελλάδα ώστε κάθε Έλληνας πολίτης να είναι εκτεθειμένος σε τράπεζες, αστυνομία, εφορίες ή ακόμη και ιδιώτες μέσω των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων που θα αντικαταστήσουν τα παλιά δελτία ταυτότητας.

Και γύρω από τον Έλληνα «Big Brother» έχει στηθεί ήδη ένας τρελός χορός εκατομμυρίων ευρώ με πρωταγωνιστές μία ιαπωνική εταιρεία και το γερμανικό εθνικό τυπογραφείο, που με τη βοήθεια των γνωστών-αγνώστων Ελλήνων μεσαζόντων συγκρούονται μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει τη δουλειά γιατί «τα λεφτά είναι πολλά, Άρη μου». Και βέβαια, ήδη έχουν πάρει κεφάλι στη σύγκρουση οι Γερμανοί...

Η κάρτα του πολίτη, δηλαδή οι νέου τύπου ηλεκτρονικές ταυτότητες αποτελούν το ψηφιακό αποτύπωμα του κάθε Έλληνα. Πέρα από τα βασικά στοιχεία του κάθε πολίτη που θα υπάρχουν σ' αυτή τη νέα ταυτότητα (ημερομηνία γέννησης, πατρώνυμο, χρώμα οφθαλμών κλπ) θα εμπεριέχονται και στοιχεία όπως ο ΑΜΚΑ, ο ΑΦΜ, ο Αριθμός Δημοτολογίου και πολλά άλλα στοιχεία που παραβιάζουν τα ατομικά δεδομένα του κάθε πολίτη.

Πληροφορίες κάνουν λόγο και για ενσωμάτωση ενός τσιπ μνήμης χωρίς επαφή, που σημαίνει ότι θα διαβάζεται χωρίς να εισάγεται σε κάποια συσκευή. Το τσιπάκι χωρίς επαφή θα είναι εξατομικευμένο εκ των προτέρων και θα ενσωματώνεται στο σώμα της κάρτας κατά τη διαδικασία παραγωγής της.

Σε πρώτη φάση τη δουλειά επρόκειτο να πάρει η ιαπωνική εταιρεία Toppan Printing Co Ltd και μάλιστα είχε συνάψει μια πρώτη συμφωνία με την κυβέρνηση της ΝΔ το Δεκέμβρη του 2005 αλλά στο παιχνίδι μόλις έγινε γνωστό το γεγονός αυτό μπήκε ο ιδιωτικός γερμανικός κολοσσός Gieseke und Devrient και από την άλλη η κρατικοποιημένη πλέον Bundesdruckerei.

Κι εκεί αρχίζει το μεγάλο παιχνίδι αφενός για το «φακέλωμα» όλων μας και αφετέρου για το ποιοι θα πάρουν τα λεφτά αυτού του «φακελώματος». Αλλά και τα προνόμιά του. Αλλά για όλη αυτήν την συγκλονιστική ιστορία που κρύβεται επιμελώς από τις κρατικές υπηρεσίες, το newsbomb.gr θα προχωρήσει σε νέες αποκαλύψεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top