σχόλιο ID-ont: κε Χαρδαβέλλα δεν είναι το οικονομικό το κύριο πρόβλημά μας. Μας είναι αδιάφορο εάν οι Γερμανοί σφάζονται με τους Ιάπωνες για την έκδοση της Νέας Ηλεκτρονικής Ταυτότητας- Κάρτας του Πολίτη. 

Δεν είναι αυτό το "σκληρό δίλλημα" του κου Μανιτάκη. Αυτό που έπρεπε να τον απασχολεί είναι το πως ΔΕΝ θα εκδώσει Νέα Ηλεκτρονική Ταυτότητα - Κάρτα του Πολίτη και όχι το πως θα διαλέξει τον "καλύτερο εκδότη της". 

Μην χάνετε λοιπόν τον στόχο του προβλήματος. Καλά το ξεκινήσατε με το πρώτο σας δημοσίευμα. Μην μπερδεύεστε με τις λεπτομέρειες και μπερδεύετε και τον αναγνώστη σας... 

Δείτε πάντως μια ακόμη λεπτομέρεια: Ο ένας "αριστερός" Υπουργός (κος Ρουπακιώτης) φροντίζει για τα ηλεκτρονικά βραχιολάκια των φυλακισμένων και ο έτερος "αριστερός" Υπουργός (κος Μανιτάκης) για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες των "ελευθέρων"!!!

"Βγάλανε στη σέντρα" τους αριστερούς για να δώσουν επίφαση κοινωνικής νομιμοποίησης στην ηλεκτρονική παρακολούθηση "ελευθέρων" και "φυλακισμένων";

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Το σκληρό δίλημμα του υπουργού κ. Αντώνη Μανιτάκη

Ούτε ψύλλος στον κόρφο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Αντώνη Μανιτάκη, που πρέπει να πάρει τώρα μία απόφαση για το ηλεκτρονικό «φακέλωμα» των Ελλήνων μέσω της «κάρτας του πολίτη» - δηλαδή της νέας ταυτότητας που πρέπει όλοι μας να τη βγάλουμε.Παράλληλα, ο κ. Μανιτάκης έχει βρεθεί στο μέσον μιας σκληρής επιχειρηματικής σύγκρουσης γερμανικών και ιαπωνικών κολοσσών, που... «σκοτώνονται» ποιος θα μας φακελώσει πρώτος.

Συγκεκριμένα: υπάρχει δεκαετής δέσμευση του ελληνικού κράτους με την ιαπωνική εταιρία Toppan Printing Co Ltd από τον Απρίλιο του 2006 μέχρι το 2016 για την έκδοση όλων των εγγράφων ασφαλείας στη χώρα μας, με τη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας (διαβατήρια, διπλώματα οδήγησης κλπ). Η ιαπωνική αυτή εταιρεία είχε αναλάβει και την έκδοση των ταυτοτήτων διαπίστευσης των 100.000 περίπου αθλητών των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα. Βάσει λοιπόν αυτής της δεκαετούς σύμβασης, με την οποία υπάρχουν πολλές σκιές, η ιαπωνική Toppan Printing Co Ltd πρέπει να λάβει τώρα και το μεγάλο έργο της έκδοσης των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων.


Όμως, το ενδιαφέρον της Bundesdruckerei έφερε στην επιφάνεια από τους ανταγωνιστές της μια παλιά ιστορία που έμπλεκε τη γερμανική αυτή εταιρεία στο μεγάλο σκάνδαλο έκδοσης των διαβατηρίων της Αλβανίας. Τότε που ήταν ακόμη ιδιωτικών συμφερόντων, το 2002, η εταιρεία αυτή έχει καταφέρει με τη μέθοδο της μίζας σε Αλβανούς κρατικούς λειτουργούς να αναλάβει την έκδοση των αλβανικών διαβατηρίων, ενώ η δική της προσφορά ήταν υπερβολικά ακριβότερη από εκείνη των ανταγωνιστών της. Στη συνέχεια όμως η Bundesdruckerei έγινε κρατική εταιρεία της Γερμανίας και εξελίχθηκε σε μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο με ειδίκευση στην ασφαλή ταυτοποίηση και σήμερα ουσιαστικά αποτελεί το εθνικό τυπογραφείο των Γερμανών.

Η ευκαιρία για ένα γενικό ηλεκτρονικό φακέλωμα των Ελλήνων από τους Γερμανούς που θα ξέρουν έτσι ποιοι έχουν χρήματα στις τράπεζες, ποιοι φοροδιαφεύγουν κλπ είναι μοναδική.

Να σημειωθεί πάντως ότι υπάρχουν και καταγγελίες στην Ελληνική Βουλή ότι αυτές τις νέες ταυτότητες θα μπορούσε να τις εκδώσει και η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με Έλληνες.

Το θέμα θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον τις επόμενες εβδομάδες και σοβαρές εξελίξεις και το newsbomb.gr θα είναι εκεί για να σας τις παρουσιάσει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top