Μερικά από τα διασημότερα κινητά τηλέφωνα της αγοράς βρέθηκαν στο στόχαστρο των χάκερ που κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια του Pwn2Own διαγωνισμού για χάκερ που διοργανώθηκε από την HP, μεταξύ άλλων τα τηλέφωνα iPhone 5S, Nexus 5 και Samsung Galaxy S5 αποδείχτηκαν αδύναμα.

Η ασφάλεια στις κινητές συσκευές απασχολεί όλο και περισσότερο τους χρήστες που χρησιμοποιούν για πολλούς λόγους τα κινητά τους.

Όταν μια φορητή συσκευή όπως το κινητό τηλέφωνο έχει πρόσβαση στις επαφές, τα email, τις φωτογραφίες, την επικοινωνία μας και ξέρει που κινούμαστε κάθε στιγμή, τότε αποτελεί έναν πολύτιμο στόχο για κάθε χάκερ.

Έτσι οι διοργανωτές του διαγωνισμού για χάκερ έβαλαν τα τηλέφωνα στο στόχαστρο δίνοντας βραβεία που αγγίζουν τα 150.000 ευρώ.

Την πρώτη μέρα του διαγωνισμού τα τηλέφωνα iPhone 5S, Nexus 5 και Galaxy S5 είχαν ήδη σπάσει ενώ τη δεύτερη μέρα έπεσε και το Nokia Lumia 1520 καθώς και η συσκευή της Amazon.

Οι χάκερ αξιοποίησαν τρύπες ασφαλείας για να πάρουν τον έλεγχο των συσκευών και να υποδείξουν σημεία προς βελτίωση στους κατασκευαστές.

Το NFC, η δυνατότητα των συσκευών να επικοινωνεί ασύρματα για πληρωμές ή άλλες ενέργειες ήταν η αγαπημένη πύλη εισόδου των χάκερ στα κινητά.

Οι εταιρεία Apple, Samsung, Nokia και Amazon θα έχουν τώρα τη δυνατότητα να διορθώσουν τα προβλήματα ασφαλείας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top