σχόλιο ID-ont: Εάν είναι σωστά αυτά που ισχυρίζεται ο ΣΙΣ, τότε ο κίνδυνος διαρροής δεδομένων υφίσταται και για τα δεδομένα των μαθητών των δημοσίων σχολείων...

Στην απόσυρσή τους από το σύστημα του MySchool προσανατολίζονται οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων, μετά την πρόσφατη διαρροή στοιχείων που πυροδότησε διαμάχη μεταξύ υπουργείου Παιδείας και του τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ, Μάξιμου Χαρακόπουλου.

«Το πιο βασικό, πέραν του εάν υπάρχει αύξηση ή μείωση στις εγγραφές των μαθητών στα ιδιωτικά σχολεία, είναι το ότι η διαρροή των στοιχείων αποδεικνύει ότι το MySchool είναι διάτρητο από θέμα ασφαλείας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μαθητών» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΣ), Χαράλαμπος Κυραϊλίδης, ο οποίος σημείωσε ότι τις επόμενες μέρες ο Σύνδεσμος θα προσφύγει στην Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων επί της συγκεκριμένης διαρροής. «Από πέρυσι είχαμε τις επιφυλάξεις μας για την ένταξη των ιδιωτικών σχολείων στο σύστημα αυτό, αλλά τώρα πια αποδείχθηκε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου δεν μπορούν να ελέγξουν και να αποτρέψουν τέτοιου είδους διαρροές» πρόσθεσε ο κ. Κυραϊλίδης, επισημαίνοντας ότι στο σύστημα εισάγονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των μαθητών, όπως η διεύθυνση και το ιατρικό ιστορικό.

Επιπλέον, για το εάν οι εγγραφές εν τέλει έχουν παρουσιάσει αύξηση σχολίασε ότι η αρμόδια Αρχή για να δώσει επίσημα στοιχεία για τις εγγραφές και τις μετακινήσεις μαθητών στις σχολικές μονάδες είναι η ΕΛΣΤΑΤ. «Δεν είναι στην αρμοδιότητα ούτε του υπουργείου, ούτε τη δική μας. Το μόνο που μπορώ να εκτιμήσω, με βάση την εικόνα που έχω προσωπικά, είναι ότι υπάρχει μία αύξηση στις εγγραφές, αλλά χωρίς να μπορώ να πω ακριβείς αριθμούς είπε και πρόσθεσε: «Μέσα στα οκτώ χρόνια κρίσης, τα ιδιωτικά σχολεία, χάρη στην ορθή οικονομική πολιτική τους και τις καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις τους προσελκύουν νέους γονείς και μας εμπιστεύονται ό,τι πολυτιμότερο έχουν, τα παιδιά τους».

Στον αντίποδα, η Ομοσπονδια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας(ΟΙΕΛΕ), σε ανακοίνωσή της εκτιμά ότι τη φετινή σχολική χρονιά καταγράφεται «τάση υποχώρησης» στον αριθμό των εγγραφών. Πάντως, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Κουρουτός, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχολίασε ότι «είναι αδιανόητο να γίνεται τέτοιου είδους αντιπαράθεση για τη δημιουργία εντυπώσεων».

Για την ΟΙΕΛΕ, το ζητούμενο είναι στον δημόσιο διάλογο να κατατίθενται καθαρές απόψεις βασισμένες σε επιστημονικά άρτια στοιχεία. Στην ανακοίνωση τονίζεται: «Αυτό μόνο προς όφελος της εκπαίδευσης στη χώρα μπορεί να αποβεί. Εμείς θέλουμε μια δημόσια εκπαίδευση ποιοτική και μια ιδιωτική εκπαίδευση που θα λειτουργεί με όρους συνταγματικής νομιμότητας. Καλούμε τις πολιτικές δυνάμεις και τα ΜΜΕ να επιδεικνύουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα, όταν ασχολούνται με τέτοια ζητήματα, διότι, σε κάθε περίπτωση, η όποια απόπειρα συνειδητής υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου λειτουργεί εις βάρος των ανθρώπων του μόχθου, των μη εχόντων».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top