σχόλιο ID-ont: Το 2019 είναι έτος μιας ακόμη περικοπής συντάξεων (έως 3 μηνιαίων συντάξεων το έτος για κάθε συνταξιούχο), μείωσης του αφορολογήτου (έως 1 μηναίο μισθό το έτος για κάθε μισθωτό) και ποιός ξέρει τι άλλο ακόμη, ΑΛΛΑ: δαπάνης 400 εκ € για τη δημιουργία ηλεκτρονικών εγγράφων on-line, άμεσου, καθολικού (άμα τη χρήση τους για ξεκίνημα) φακελώματος των πολιτών! Η Δημοκρατία μας ζει στιγμές δόξας!!!
 
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σε έργο «μαμούθ» για τον κλάδο της πληροφορικής εξελίσσεται η έκδοση των νέων ταυτοτήτων από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο προϋπολογισμός εκτιμάται ότι θα φθάσει στα 350 εκατ. ευρώ και αναμένεται να αποτελέσει το μεγαλύτερο ιστορικά έργο πληροφορικής που έχει προκηρυχθεί στη χώρα μας.

Ο προϋπολογισμός μάλιστα είναι χωρίς ΦΠΑ και αν συμπεριληφθεί και ο φόρος αυτός, μπορεί να πλησιάσει τα 400 εκατ. ευρώ. Το έργο δεν αφορά μόνον την έκδοση των βιομετρικών πλέον ταυτοτήτων, αλλά και των διαβατηρίων, των διπλωμάτων οδήγησης κ.ά. Ο νέος σχεδιασμός προβλέπει την έκδοση σχεδόν 7 έως 8 εγγράφων που απαιτούν υψηλά επίπεδα ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι μόνον το κόστος έκδοσης των νέων ταυτοτήτων έχει ήδη προϋπολογιστεί σε 100 εκατ. ευρώ και αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Στη συνέχεια, το έργο θα αποπληρωθεί από τους ίδιους τους κατόχους των νέων ταυτοτήτων. Οι τελευταίοι θα κληθούν να καταβάλουν παράβολο 10 ευρώ για την έκδοση κάθε νέας ταυτότητας σε διάρκεια πέντε ετών για το σύνολο του πληθυσμού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόθεση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι το έργο να υλοποιηθεί με τη μορφή Σύμπραξης Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Προς την κατεύθυνση αυτή, αναμένεται να υλοποιηθεί μια κλειστή διαδικασία επιλογής αναδόχου με βάση την προσφερόμενη τεχνολογία αλλά και το κόστος υλοποίησής της. Επίσης, όλα δείχνουν ότι η λήψη των βιομετρικών χαρακτηριστικών (ύψος, χρώμα ματιών κ.λπ.), παρόλο που μπορεί να γίνεται σε πολλαπλά σημεία, αναμένεται να επιλεγούν εκ νέου τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας. Τα σημεία αυτά παρουσιάζουν μεγάλη διασπορά στην επικράτεια, ενώ παρέχουν περισσότερα εχέγγυα για την ασφαλή καταγραφή των δεδομένων.

Σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση, από τη στιγμή που θα διαπιστωθεί η τεχνική ετοιμότητα για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων, θα απαιτηθούν πέντε χρόνια για την αντικατάσταση των παλαιών. Συγκεκριμένα, για το πρώτο έτος θα κληθούν να αντικαταστήσουν τα Αστυνομικά Δελτία Ταυτότητας (ΑΔΤ) τα πρόσωπα των οποίων το επίθετο θα αρχίζει από Α έως Ε. Τη δεύτερη χρονιά θα κληθούν τα πρόσωπα με επίθετο που ξεκινά από Ζ έως Κ κ.ο.κ. Μετά την πάροδο της πενταετίας, που θα ορίζει η σχετική διαπιστωτική απόφαση, οι παλαιές ταυτότητες θα πάψουν να ισχύουν.

Η έκδοση των νέων ταυτοτήτων δεν αναμένεται να ξεκινήσει φέτος, αλλά κάποια στιγμή μέσα στο 2019. Για τον λόγο αυτό, αναμένεται άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής αναδόχου για το έργο, ο οποίος όμως θα το υλοποιήσει με τη μορφή του ΣΔΙΤ.

http://www.kathimerini.gr/965138/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/sta-100-ekat-eyrw-to-ergo-ekdoshs-newn-taytothtwn

Οι επισημάνσεις με έντονο χρώμα στο ανωτέρω άρθρο, έγιναν από το blog μας. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top