Το πώς μία γυμνή πατούσα πατάει το έδαφος καθώς εσείς περπατάτε, σύμφωνα με μία μελέτη αποκαλύπτει την ταυτότητά σας όπως ακριβώς και τα δακτυλικά αποτυπώματα.

Η ανακάλυψη αυτή σημαίνει ότι στην λίστα εξακρίβωσης στοιχείων, μαζί με τη σάρωση του αμφιβληστροειδούς, την αναγνώριση φωνής, μπορεί πια να προστεθεί και το μοτίβο πίεσης του βαδίσματος.

Προηγούμενη μελέτη έχει αποδείξει ότι ο καθένας μας έχει το δικό του μοναδικό περπάτημα. Οι υπολογιστές δε, μπορούν να προσδιορίσουν τα μοτίβα διαφόρων τύπων βαδίσματος και να τα ταυτοποιήσουν με ακρίβεια έως και 90%.

Επιστημονική ομάδα ηγούμενη από τον Τodd Pataky στο Πανεπιστήμιο Shinshu στην Tokida, της Ιαπωνίας, εξέτασε τρόπους για να βελτιώσει τις μεθόδους μέτρησης της πίεσης του βαδίσματος καθώς το πόδι ακουμπάει και σηκώνεται από το έδαφος.

Επεξεργαζόμενοι τρισδιάστατες απεικονίσεις και με μία τεχνική που ονομάζεται «εξόρυξη» φωτογραφίας ανέλυσαν το χτύπημα της φτέρνας και το όλο πάτημα τελικά της πατούσας σε ένα δείγμα 105 εθελοντών. Η έρευνα απέδειξε πιστότητα που κυμαινόταν στο 99,6 κατά την ταυτοποίηση σύμφωνα με την έκθεση της μελέτης.

Ο Pataky, δήλωσε πως εφόσον έχει πλέον αποδειχθεί και επαληθευτεί και πειραματικά η θεωρία αυτή, τότε θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για επαλήθευση στοιχείων, μιας και για να αναγνωριστεί κάποιος ύποπτος θα μπορούσε και να μην ήταν αρκετός έλεγχος, από τη στιγμή που ο καθένας μπορεί να αλλάξει το βηματισμό του κατ’ επιλογή.

Επόμενο στάδιο προς το παρόν είναι να ανιχνεύσουν το κατά πόσο το ίδιο ισχύει και όταν φοράμε υποδήματα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top