σχόλιο ID-ont: Στην σημερινή του συνέντευξη τύπου ο υπουργός Οικονομικών κος Βενιζέλος μίλησε για ηλεκτρονικό τρόπο υποβολής των αποδείξεων. Διαβάζουμε σε δημοσιεύματα:
 
"Αποδείξεις
Η μείωση του αφορολογήτου δεν θα συνοδευτεί και από μείωση του αριθμού των αποδείξεων που θα πρέπει να συλλέγουν οι φορολογούμενοι, οι οποίες αντιθέτως θα αυξηθούν δραματικά πάνω από το σημερινό 25%. Μίλησε επίσης για σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής των αποδείξεων." http://www.reporter.gr/Ειδήσεις/Οικονομία/item/187579-Το-μπαράζ-μέτρων-για-την-έκτη-δόση

"Αναδρομικά θα ισχύσει και η αλλαγή του συστήματος αποδείξεων. Το ύψος του απαιτούμενου ποσού θα αυξηθεί ανάλογα με το εισόδημα που θα δηλωθεί, ενώ η συγκέντρωση των αποδείξεων θα γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο." http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2063432

Μιλάμε για υποχρεωτική εφαρμογή της Κάρτας Αποδείξεων; Για κάποιο άλλο σύστημα; Δεν προκύπτει ξεκάθαρα από τα ανωτέρω δημοσιεύματα.

Απορία μας: Την υποχρέωση έκδοσης αποδείξεων την έχουν οι επιχειρήσεις, οι οποίες πρέπει να φορολογούνται με βάση αυτές. Επειδή το κράτος δεν μπορεί (δεν θέλει;) να συλλάβει τους φοροφυγάδες επιχειρηματίες, τιμωρεί τους καταναλωτές που βρίσκονται σε αδύναμη οικονομική θέση και δελεάζονται από την προσφορά των επιχειρηματιών να πάρουν το προϊόν χωρίς φόρο; Επειδή δηλ. το κράτος αδυνατεί να κάνει την δουλειά του, εκδικητικά, μαινόμενο, στρέφεται προς τους καταναλωτές και ξεσπά επάνω τους, στερώντας τους  φοροαπαλλαγές; 

Και εάν για κάποιο χρονικό διάστημα καταθέτουμε αποδείξεις με την φορολογική μας δήλωση, αυτό πρέπει οπωσδήποτε να έχει ημερομηνία λήξεως: Την ημερομηνία που το κράτος θα αναπτύξει τα κατάλληλα συστήματα και τους μηχανισμούς, έτσι ώστε να συλλαμβάνει τους φοροφυγάδες. Δεν είναι δυνατόν η κατάθεση των αποδείξεων από τους καταναλωτές να "απαλλάξει" το κράτος από την υποχρέωσή του να συλλαμβάνει αυτό τους φοροφυγάδες! Ακόμη χειρότερα  να οδηγηθούμε και σε ηλεκτρονικά συστήματα υποβολής αποδείξεων!!! Αντί δηλ. σταδιακά να μειώνεται η υποχρέωση υποβολής αποδείξεων -επειδή το κράτος θα αρχίσει κάνει σωστά τη δουλειά του-, θα οδηγηθούμε σε συστήματα ηλεκτρονικής παρακολούθησης/φακελώματος των καταναλωτών; Είναι αδιανόητο το κράτος να φακελώνει τους καταναλωτές, επειδή δεν μπορεί να πιάσει τους φοροφυγάδες επιχειρηματίες!

Την άποψή μας για την Κάρτα Αποδείξεων την έχουμε διατυπώσει ξεκάθαρα στο κείμενό μας: ΛΕΩ ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΛΕΩ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ. Εάν προσπαθήσουν να την εφαρμόσουν υποχρεωτικά για όλους με πρόσχημα την πάταξη της φοροδιαφυγής, απομένει σε όλους μας να αντιδράσουμε με οποιοδήποτε κόστος. 









4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα γίνει υποχρεωτική έτσι και αλλιώς με την ενσωμάτωσή της στη Κάρτα του Πολίτη;

Προσωπικά Δεδομένα είπε...

Ναι, αλλά βλέπουμε ότι βιάζονται να κάνουν υποχρεωτική την Κάρτα Αποδείξεων πριν προχωρήσει η Κάρτα του Πολίτη...

Ανώνυμος είπε...

H Karta apodeiksewn bgenei 3 Oktombri i peire paratash?

Ανώνυμος είπε...

Αφού η Κάρτα του Πολίτη δέχεται αντιδράσεις, αρχίζουν με τη φοροκάρτα που εύκολα "διευρύνεται" σε Κάρτα του Πόλίτη, ακόμα και χωρίς να το γνωρίζει ο κάτοχος. Σημαντικό είναι ότι δεν θα μπορεί ο κάτοχος να έχει απευθείας πρόσβαση στα δεδομένα που βρίσκονται καταγεγραμμένα στην κάρτα του.

Δημοσίευση σχολίου

top