Ο χώρος της ασφάλειας χαρακτηρίζει κάθε χρονιά ανάλογα με τα μεγάλα γεγονότα που έχουν διαδραματιστεί. Το 2009 ήταν η χρονιά της κλοπής δεδομένων χρεωστικών καρτών, ενώ το 2010 έκανε την εμφάνισή του ο Stuxnet καθώς και άλλες προηγμένες απειλές. Αλλά το 2011 είναι η χρονιά της παραβίασης βάσεων δεδομένων, όπου είδαμε να δημοσιεύεται μεγάλος όγκος πληροφοριών.

Και γιατί να μην θέλουν αυτές τις πληροφορίες διαθέσιμες οι hackers;

Άλλωστε, αν και αυτό δε μπορεί να οδηγήσει σε κάποιο άμεσο οικονομικό κέρδος, οι πληροφορίες που μπορούν να αντληθούν από τις βάσεις δεδομένων είναι ένα χρυσωρυχείο προσωπικών στοιχείων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλες απάτες, επιθέσεις hacking και γενικά προς όφελος των κακόβουλων χρηστών.
 
Ειδικοί στην ασφάλεια αναφέρουν ότι στις μέρες μας όλες τις σημαντικές πληροφορίες τις αποθηκεύουμε σε βάσεις δεδομένων. Επίσης, οι παραβιάσεις αυτές δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσουν διότι όλα τα δεδομένα που χρειάζεται ένας hacker πιθανόν μπορούν να εντοπιστούν εντός βάσεων δεδομένων σε ένα και μόνο σημείο, γεγονός που εξηγεί την αύξηση του συγκεκριμένου είδους επιθέσεων, μιας και ο hacker αποκτώντας πρόσβαση σε αυτές αντλεί το σύνολο της διαθέσιμης πληροφορίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top