Κυβερνο-επίθεση στο Νasdaq


σχόλιο ID-ont: Τι κι αν πήρε μέτρα ασφαλείας μετά το προηγούμενο χτύπημά του από hackers, ξανά τα ίδια έπαθε. Και να φανταστεί κανείς ότι το Nasdaq είναι ένας από τους "ναούς" του χρήματος στο άντρο του καπιταλισμού! Κι όμως δεν μπορεί να προστατευθεί. ΔΕΝ υπάρχει ασφάλεια σε κανένα σύστημα...

Στο στόχαστρο των χάκερς μπήκαν δεκάδες εταιρείες ύστερα από κυβερνο-επίθεση στο δίκτυο του Nasdaq. Οι χάκερς είχαν καταφέρει ένα γενναίο χτύπημα στους υπολογιστές του Nasdaq τον περασμένο χρόνο, εγκαθιστώντας κακόβουλα προγράμματα, ώστε να κατασκοπεύουν μεγάλες εταιρείες.

Αρχικά, οι ερευνητές είχαν ανακοινώσει ότι οι χάκερς δεν είχαν πρόσβαση σε πληροφορίες πελατών και ότι οι πλατφόρμες συναλλαγών δεν είχαν πληγεί  Όμως, οι νέες πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτουν ότι η κυβερνο-επίθεση ήταν πιο σοβαρή από ότι νόμιζαν αρχικά, καθώς  οι χάκερς είχαν εισβάλλει στο πρόγραμμα Directorsdesk, μέσο επικοινωνίας δεκάδων στελεχών και ανταλλαγής σημαντικών εγγράφων.



Ο Τομ Κέλερμαν, ειδικός στα θέματα προστασίας στο διαδίκτυο, δήλωσε: «Κανείς δε γνωρίζει πραγματικά τι μπορεί να έκαναν. Ο μακροπρόθεσμος αντίκτυπος τέτοιων επιθέσεων είναι άγνωστη». H Nasdaq έχει ήδη ζητήσει τη βοήθεια της Εθνικής Ασφάλειας για να αντιμετωπίσει αυτές τις επιθέσεις. 

Σύμφωνα με το FBI, οι υπηρεσίες οικονομίας δέχονται καθημερινά άπειρες επιθέσεις με αποτέλεσμα να δαπανώνται εκατομμύρια δολάρια στην διαδικτυακή προστασία. Μάλιστα, η κυβέρνηση Ομπάμα προσπαθεί να περάσει ειδική νομοθεσία, σύμφωνα την οποία θα μπορεί να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά τις ολοένα αυξανόμενες απειλές του κυβερνοχώρου.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απίστευτο. Συνέλαβαν εγκληματική οργάνωση με 58.000 συναλλαγές με κλεμένους κωδικούς ηλεκτρονικών καρτών.

http://www.pentapostagma.gr/2011/10/58000.html

Δημοσίευση σχολίου

top