Ψεύτικα προφίλ κατηγορείται ότι δημιουργεί το Facebook, σύμφωνα με την Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας.

Όπως υποστηρίζει η Επιτροπή, το Facebook δημιουργεί λογαριασμούς για ανθρώπους που δεν έχουν μπει ποτέ στην ιστοσελίδα του.

Σύμφωνα με την κατηγορία, οι εκατομμύρια χρήστες του Facebook παροτρύνονται καθημερινά να προσκαλέσουν φίλους τους στην ιστοσελίδα. Παράλληλα διάφορες εφαρμογές ζητούν προσωπικά δεδομένα φίλων, όπως διευθύνσεις e-mail, τηλέφωνα κ.α. τα οποία, η επιτροπή υποστηρίζει, ότι το Facebook χρησιμοποιεί για να κάνει «σκιώδεις» λογαριασμούς σε μη μέλη.

Το Facebook φυσικά αρνείται τις κατηγορίες, όμως οι ειδικοί στο διαδίκτυο επιμένουν ότι μπορεί να συμβαίνει.
Η δικηγόρος Κelly Kubasta, που ειδικεύεται σε υποθέσεις που αφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει πως: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Facebook συγκεντρώνει πληροφορίες για μη μέλη, αλλά και αποσπά πληροφορίες από τα μέλη του για άλλους χρήστες της ιστοσελίδας».

Ο εκπρόσωπος του Facebook, Andrew Noyes, υποστηρίζει: «Οι κατηγορίες είναι ψεύτικες, σας παροτρύνουμε να στείλετε e-mail στους φίλους σας για να εγγραφούν στο Facebook. Κρατάμε τη διεύθυνση του προσκεκλημένου για να σας ενημερώσουμε πότε θα μπουν στην υπηρεσία. Αυτή είναι συνηθισμένη πρακτική για όλες σχεδόν τις υπηρεσίες που αφορούν σε προσκλήσεις». 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top