Εντυπωσιακή δήλωση του κατηγορουμένου ιδιοκτήτη της εταιρείας συμβούλων στη Δάφνη. 

(σχόλιο ID-ont: Και να δείτε πόσο εντυπωσιακότερες θα είναι οι δηλώσεις όσων θα συλλαμβάνονται να έχουν στην κατοχή τους τα στοιχεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και της Κάρτας του Πολίτη...) 

ΤΟ ΒΗΜΑ: «Πλήρωσα 3000 ευρώ για να αγοράσω από έναν ιδιώτη, όλα τα δεδομένα του συστήματος TAXIS και των διαδικασιών περαίωσης από τους πολίτες! Γνωρίζω ότι άλλες τουλάχιστον οκτώ εταιρείες προχωρούν σε εμπόριο δεδομένων για οικονομικές συναλλαγές, χωρίς να έχουν καμία επίπτωση…»

Σε αυτόν τον ισχυρισμό φέρεται να προχωρά ο ιδιοκτήτης της εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων στη Δάφνη, στην οποία η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανακάλυψε προ δύο ημερών περισσότερα από 67 εκατομμύρια στοιχεία για συναλλαγές και περιουσιακά στοιχεία ελλήνων πολιτών. Σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές της εταιρείας βρέθηκαν στοιχεία για φορολογικά δεδομένα, για ακίνητα και αυτοκίνητα που κατέχουν εκατομμύρια πολίτες.


Είναι χαρακτηριστικό ότι βρέθηκαν και πλήρεις εκλογικοί κατάλογοι. Οι περισσότεροι από τους πελάτες της συγκεκριμένης επιχείρησης ήταν εισπρακτικές εταιρείες που αναζητούσαν στοιχεία για δεκάδες χιλιάδες πολίτες ή εταιρείες από τους οποίους υπάρχουν οικονομικές απαιτήσεις.


Από την πλευρά του κατηγορουμένου ο νομικός εκπρόσωπός του κ. Αλέξης Στεφανάκης, αναφέρει ότι «ο πελάτης μου, όπως προκύπτει από δεκάδες τιμολόγια που κατασχέθηκαν, δεν εμπορευματοποιήθηκε προσωπικά δεδομένα. Εδινε στοιχεία για ακίνητα που συνέλεγε από υποθηκοφυλακεία, ενώ τα στοιχεία των ΙΧ τα είχε μέσω ασφαλιστικών εταιρειών. Δραστηριοποιείται από το 1997 κι αυτές τις λίστες τις απέκτησε σταδιακά…».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος ιδιοκτήτης, που απολογείται σήμερα Παρασκευή, θα υποστηρίξει ότι τους εκλογικούς καταλόγους τους έχει εντοπίσει στο Ιντερνετ. Ακόμη θα ισχυρισθεί ότι είχε αγοράσει τα φορολογικά στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών «από κάποιον ιδιώτη που του εμφανίσθηκε ξαφνικά στο γραφείο του χωρίς να γνωρίζει περισσότερα στοιχεία της ταυτότητας του». Όπως προκύπτει, από τις ίδιες πηγές, στον ανακριτή θα παρουσιασθούν και δύο συγκατηγορούμενοί του, στελέχη της ίδιας εταιρείας. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top