σχόλιο ID-ont: Ακόμη μια "έξυπνη" συσκευή, ακόμη μια μέθοδος καταγραφής βιομετρικών στοιχείων. Να δούμε πόση ακόμη "εξυπνάδα" θα μας προσφερθεί.

Πάντως ο χτύπος (ρυθμός) της καρδιάς όλο και περισσότερο αξιοποιείται ως μέσο ταυτοποίησης των ανθρώπων. Για να δούμε τι εκπλήξεις μας επιφυλάσσει το μέλλον... 

Η toshiba στα πλαίσια της νέας τεχνολογικής τάσης των “έξυπνων ρολογιών”, παρουσίασε ένα πρωτότυπο με οθόνη τεχνολογίας OLED το οποίο συνδέεται με smartphones android και iphone. 

Έτσι λοιπόν μπορεί ο κατοχός του να διαβάζει απευθείας στο ρολόι του μηνύματα, ειδοποιήσεις, να βλέπει όταν κάποιος τον καλεί ή οτι έχει αναπάντητες κλήσεις και οτιδήποτε άλλο προσφέρει ένα smart watch.

Η πραγματική καινοτομία του όμως είναι πως διαθέτει μηχανισμό οποίος “μαθαίνει” και αποθηκεύει το ρυθμό του σφυγμου του ιδιοκτήτη του και αν προσπαθήσει να το φορέσει κάποιος άλλος το αντιλαμβάνεται και κλειδώνει!

Προς το παρόν όπως είπαμε πρόκειται για πρωτότυπο μοντέλο και δεν υπάρχουν άμεσα πλάνα για κυκλοφορία του, αλλά η toshiba φιλοδοξεί η συγκερκιμένη τεχνολογία ασφαλείας να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον και σε άλλες συσκευές.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top