Μια εταιρεία ασφαλείας για ηλεκτρονικές συσκευές με έδρα το Λονδίνο, έκανε ένα πείραμα προσφέροντας στους χρήστες δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε κεντρικό σημείο της πόλης - Κάποιοι χρήστες έτρεξαν να αποκτήσουν πρόσβαση «ανταλλάσσοντας ακόμα και το πρώτο τους παιδί»...

Η εταιρεία ασφάλειας για ηλεκτρονικές συσκευές «F - Secure», που έχει την έδρα της στη βρετανική πρωτεύουσα, έκανε ένα πρωτότυπο πείραμα προκειμένου να αποδείξει στους χρήστες ότι τα μέρη που διαθέτουν δωρεάν wi fi δεν είναι ασφαλή για τα δεδομένα των κατόχων smartphones ή παρόμοιων ηλεκτρονικών συσκευών.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας εγκατέστησαν στην περιοχή Canary Wharf του Λονδίνου, μια τοποθεσία με πολλές επιχειρήσεις, δωρεάν wi fi, αφού πρώτα πήραν την σχετική άδεια των αρχών. Μέσα σε μισή ώρα τριάντα τρία άτομα έτρεξαν να συνδεθούν στο διαδίκτυο, ενώ έξι από αυτά, προφανώς αστειευόμενοι, δήλωσαν ότι «θα αντάλλασσαν» ακόμα και το πρώτο τους παιδί, για να έχουν διαρκή ελεύθερη πρόσβαση στο σημείο.
 

O εκπρόσωπος της εταιρείας Sean Sullivan δήλωσε ότι τα hotspots δεν είναι τόσο ασφαλή, όσο νομίζουν οι χρήστες για τις ηλεκτρονικές συσκευές τους, τα e mail τους και για τους κωδικούς τους και σημείωσε ότι κακώς οι χρήστες θεωρούν ανασφαλή για τα προσωπικά τους δεδομένα τα internet cafe και ασφαλή τα σημεία, όπου τους παρέχεται δωρεάν wi fi.
 
Μιλώντας για το πείραμα ο Troels Oerting, εκπρόσωπος της Europol για την εγκληματικότητα στον κυβερνοχώρο, τόνισε ότι κάποιοι εγκληματίες του διαδικτύου εκμεταλλεύονται την αδυναμία των χρηστών για δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, προκειμένου να «χακάρουν» τους λογαριασμούς τους ή ακόμα χειρότερα, δημιουργούν τα δικά τους hotspots!

Το πείραμα για την ασφάλεια του wi fi σε δημόσιους χώρους έγινε από την εταιρεία για να προωθήσει ένα δικό της «εργαλείο» ασφαλείας κινητών συσκευών, διενεργήθηκε παρουσία δικηγόρου και όταν το πείραμα τελείωσε, το δωρεάν δίκτυο απενεργοποιήθηκε.

http://www.protothema.gr/technology/article/414436/apisteuto-oi-londrezoi-thusiazoun-to-proto-paidi-tous-gia-free-wi-fi/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top