σχόλιο ID-ont: Ο κος Κατρούγκαλος Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και υπεύθυνος για την κυκλοφορία της Κάρτας του Πολίτη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Θράκης το μάθημα των "Ατομικών και Κοινωνικών Δικαιωμάτων"(βλ.http://www.socadm.duth.gr/undergraduate/course/d6.shtml).

Επίσης έχει δώσει δεκάδες συνεντεύξεις με ποικίλη θεματολογία. Ως Συνταγματολόγος και ειδικός επί του θέματος αναφέρεται συχνά σε ζητήματα ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Για παράδειγμα διαβάζουμε:
1. Μνημόνια, ατομικά δικαιώματα και δημοκρατία: η έκλειψη του Συντάγματος (ΠΗΓΗ)
2. «Κοινωνικά και Ατομικά Δικαιώματα στη Σκιά της Κρίσεως» (http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=35621)
3. Η εξέγερση απέναντι στην αδικία συνιστά θεμελιώδες δικαίωμα (http://www.avgi.gr/article/1160735/giorgos-katrougkalos-i-exegersi-apenanti-stin-adikia-sunista-themeliodes-dikaioma) κλπ κλπ

Έχει συγγράψει βιβλίο με τίτλο "ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ" (https://www.ianos.gr/ta-koinonika-dikaiomata.html). Στο βιογραφικό που συνοδεύει το συγκεκριμένο του βιβλίο διαβάζουμε ότι έχει "ιδιαίτερη ενασχόληση σε υποθέσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων." (https://www.ianos.gr/person/katrougkalos-giorgos-0026757.html/)

Διαβάζουμε επίσης πως σήμερα, 10/03/2015, ανακοινώνοντας για ακόμη μια φορά την Κάρτα του Πολίτη, εν έκρυψε τον προβληματισμό του για ζητήματα, που προκύπτουν όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα." (http://www.news.gr/politikh/esoterikh-politikh/article-wide/211741/oles-oi-allages-poy-fernei-sto-dhmosio-to-nomoshed.html)

Μετά από όλα αυτά που ενδεικτικά παρουσιάζουμε ανωτέρω θα θέλαμε να ρωτήσουμε προσωπικά τον ίδιο: 

"Εσάς έβαλαν να βγάλετε τον ΜΕΓΑΛΟ-ΧΑΦΙΕ της Κάρτας του Πολίτη; Και καλά σας το ζήτησαν, εσείς γιατί το δεχθήκατε; Πως είναι δυνατόν με αυτή την ευαισθητοποίηση και τις γνώσεις που έχετε πάνω στο θέμα ατομικά δικαιώματα, να βγαίνετε και προπαγανδίζετε ένα ΜΕΓΑΛΟ-ΧΑΦΙΕ; Δεν αντιδρά η επιστημονική σας συνείδηση; Αντέχει η αριστερή σας συνείδηση τον χαφιεδισμό; (http://id-ont.blogspot.gr/2015/03/blog-post_8.html)

Εάν δεν γνωρίζετε τι σημαίνει Κάρτα του Πολίτη, διαθέστε μερικά λεπτά για να διαβάσετε το εξειδικευμένο έντυπο : "Κάρτα του Πολίτη - Εισιτήριο χωρίς επιστροφή" (βλ. http://id-ont.blogspot.gr/2011/04/blog-post_11.html). Επίσης δείτε μια ομιλία του κου Mikko Hypponen, ειδικού σε θέματα ασφαλείας Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (βλ. http://id-ont.blogspot.gr/2012/03/blog-post_15.html) και μετά αναρωτηθείτε εάν Κάρτα του Πολίτη και Κατρούγκαλος Γιώργος είναι συμβατές έννοιες!!!

Στην συνείδηση πάντως των αγανακτισμένων της πλατείας Συντάγματος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ! (https://www.youtube.com/watch?v=t4KOc2Ktk5M)



5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεωργία Φωτεινού (e-gov expert), ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΦ 6/10/2012: Είναι συμβατή η ηλεκτρονική διακυβέρνηση με τις Ατομικές και πολιτικές ελευθερίες;
https://www.youtube.com/watch?v=afeWEZYbEtA

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

ΒΓΑΛΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΡΟΡΙΑ (Π.Χ. ΣΤΟ AVAAZ ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΑΛΛΑ ΦΙΛΙΚΑ ΣΑΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

ΕΧΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΟΙΠΛΑ, ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ:
ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ
ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕΧΡΙΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
ΑΣ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΜΕ
ΑΓΑΠΗΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ID-ONT,
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα τη λένε Κάρτα του Πολίτη αυτή τη φορά

km58 είπε...

ΜΠΡΑΒΟ στην προσπαθεια σας ! ! Αυτο για ηλεκτρονικη ψηφοφορια ΔΕΝ ειναι ασχημη ιδεα, αν παιζει πιετικο ρολο. Εφ' οσον ο υπουργος ειναι διστακτικος, αυτο μπορει υπο προυποθεσεις να μας βοηθησει. Παντως δεν πρεπει με τιποτα να βλεπουμε να ερχεται η φωτια και μεις να κοιμομαστε τον υπνο του δικαιου. Ας ξυπνησουμε και ας ενεργοποιηθουμε επιτελους εμεις οι Χριστιανοι.

Ανώνυμος είπε...

μηπως να αρχισουμε τα συλλαλητηρια;

Δημοσίευση σχολίου

top