σχόλιο ID-ont: Μετά την Anthem (80 εκ. Αμερικανοί) τώρα και η Blue Cross (11 εκ. Αμερικανοί). Πόσοι Αμερικανοί μένουν, πόσες ασφαλιστικές είναι ακόμη να χακαριστούν;

Α, ρε Αμερικανοί! Είστε άτυχοι που δεν έχετε την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση της Ελλάδας κι έχετε αυτές τις εταιρείες που δεν μπορούν να διαφυλάξουν τα στοιχεία σας...

Η αμερικάνικη ασφαλιστική εταιρεία υγείας Premera Blue Cross, παραδέχτηκε ότι τα συστήματά της έχουν παραβιαστεί και ότι οι hackers κατάφεραν να αποκτήσουν στοιχεία από 11 εκατομμύρια πελάτες της. Είναι η δεύτερη επίθεση σε ιατρική ασφαλιστική εταιρεία που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ φέτος, αμέσως μετά το hack της Anthem τον περασμένο μήνα.

Η Premera δήλωσε ότι ονόματα των πελατών της, διευθύνσεις, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμοί τηλεφώνων, ημερομηνία γέννησης, αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, ιατρικές πληροφορίες και τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών μπορεί να έχουν διαρρεύσει από μία επίθεση που έγινε το Μάιο του 2014.

Ωστόσο, οι έρευνες της εταιρείας δεν έχουν δείξει ότι κάτι από όλα αυτά τα δεδομένα έχουν κατέβει από τις εγκαταστάσεις τους ή έχουν χρησιμοποιηθεί καταχρηστικά μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με την Premera αυτή τη στιγμή εξετάζουν περαιτέρω το θέμα με την συνεργασία της εταιρείας ασφάλειας MANDIANT, καθώς και του FBI.

Η Premera ανακάλυψε την παραβίαση στις 29 Ιανουαρίου, λίγο πριν από το hack της Anthem από όπου διέρρευσαν περίπου 80 εκατομμύρια λογαριασμοί μελών και εργαζομένων μαζί με τις προσωπικές τους πληροφορίες. Το συγκεκριμένο hack ήταν ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία.

Από την επίθεση επηρεάζονται πελάτες της Premera Blue Cross, Premera Blue Cross Blue Shield της Αλάσκας, και οι θυγατρικές Vivacity και Connexion Insurance Solutions όπως αναφέρει το TNW.
 
Δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά των hackers, και έτσι δεν είναι ακόμα γνωστό το ποιος ή ποιοι πραγματοποίησαν το hack. Ο δημοσιογράφος και ερευνητής ασφαλείας Brian Krebs όμως, δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται πίσω από το hack η κινεζική κρατική ομάδα hacking που είναι γνωστή σαν «Deep Panda.»

https://iguru.gr/2015/03/18/hacked-premera-blue-cross-45694/


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλάδα ΔΕΝ χρειάζεται να κάνουν "hacking".
Οι ιατροί είναι συνήθως ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΙ με τα computer (είναι απορίας άξιο πως γίνεται αυτό, ενώ είναι μορφωμένοι άνθρωποι) και την διαφύλαξη των ιατρικών δεδομένων σε χώρο ασφαλή (παλιά τα είχαν σε "φακέλους". Τώρα με τα Computer η κατάσταση έχει "ξεφύγει".
Το "ιατρικό απόρρητο" είναι μια "αφηρημένη έννοια" που έχει να κάνει (κατά τους Έλληνες Ιατρούς) μόνο με το μπλά-μπλά (να μην "πούνε" σε τρίτα πρόσωπα πληροφορίες για τον ασθενή), ενώ την ίδια στιγμή, ανεβάζουν τα ιατρικά τους αρχεία (των ΑΣΘΕΝΩΝ τα ΙΑΤΡΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ - το "απόρρητο" που λέγαμε) στο "ΣΥΝΝΕΦΟ" για "backup" και "ευκολία" και "σιγουριά".

Φανταστείτε εταιρείες όπως πχ. η "Google"....πόσες πληροφορίες έχουν στα χέρια τους για ΌΛΗ την ΓΗ...
Δίνουν (εμπιστεύονται) "έτσι απλά" τις "απόρρητες" πληροφορίες στο σύννεφο, ενώ θα έπρεπε να έχουν τα Computer με τα ιατρικά δεδομένα των ασθενών σε computer με LINUX κατά προτίμηση και ΚΥΡΙΩΣ OFFLINE (διότι όπως ξέρουμε ΔΕΝ υπάρχει πραγματική "ασφάλεια" στα computer).

Πραγματικά είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ αυτό το πράγμα με τους ιατρούς...
Το "σύστημα" είναι ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟ και ΚΑΛΟΚΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ παιδιά...

Θα άξιζε ένα ΑΡΘΡΟ για το εν λόγω θέμα (Προστασία "Απόρρητων" Ιατρικών Δεδομένων) που θα άνοιγε τα μάτια των Ιατρών διότι όσο και να σας φαίνεται απίστευτο, οι περισσότεροι έχουν ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ από τεχνολογία (και όσοι ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι τάχα ΞΕΡΟΥΝ, ουσιαστικά ΔΕΝ ξέρουν "την τύφλα τους" και τα ιατρικά δεδομένα των ασθενών ΗΔΗ είναι σε "λάθος χέρια", άθελά τους...)

Όταν θα έρθει ο Αντίχριστος, θα έχει...."σοφία"...(όχι όμως σαν του Ιησού Χριστού που ήταν Θεάνθρωπος, αλλά "πλασματική"...."πλάνα"..."ψεύτικη"....!!! Θα γνωρίζει σχεδόν "τα πάντα" για τους ανθρώπους...

Δημοσίευση σχολίου

top