σχόλιο ID-ont: Συγχαρητήρια σε όσους με παρρησία, ευθύτητα, ευγένεια αλλά και στέρεα επιχειρήματα, εξέφρασαν την άποψή τους ενάντια στην Κάρτα Πολίτη στη διαβούλευση. Εάν δεν πρόκειται για ελιγμό, τότε αποτελεί μια απόδειξη ότι οι πολίτες πρέπει να λένε την άποψή τους δυνατά και οι πολιτικοί να τους ακούν.

Μεθαύριο Πέμπτη κατατίθεται στη Βουλή, σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης που προβλέπει -μεταξύ άλλων- και τις επαναπροσλήψεις κι επανατοποθετήσεις στο Δημόσιο, το οποίο είναι το πρώτο από τα πέντε που προγραμματίζει η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή μέχρι το Πάσχα.
   
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από το αρχικό σχέδιο αφαιρέθηκαν οι διατάξεις για την ενιαία κάρτα πολίτη, που -όπως προέκυψε από τη δημόσια διαβούλευση στη "Διαύγεια"- συναντά μεγάλες αντιδράσεις, κυρίως από μέλη παραεκκλησιαστικών οργανώσεων, αλλά και από ακροαριστερούς κι από υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που θεωρούν ότι με την εφαρμογή της κάρτας δεν διασφαλίζονται τα προσωπικά δεδομένα. Το θέμα θα συζητηθεί ευρύτερα και -εφόσον προκύψει συμφωνία- θα επανακατατεθεί αργότερα.

Επίσης από το αρχικό κείμενο του νομοσχεδίου αφαιρέθηκαν οι διατάξεις που αφορούν στις συλλογικές διαπραγματεύσεις στο Δημόσιο, μετά τις διαφωνίες από πλευράς ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ που θεωρούν ότι θίγονται κεκτημένα των εργαζομένων και ότι επιχειρείται να μπουν από το "παράθυρο" διατάξεις που εφαρμόζονται στον ιδιωτικό τομέα και  προβλέπονταν στο μνημόνιο.


Το ..."κολοβό" νομοσχέδιο   θα εισηγηθούν από κοινού ο εποπτεύων υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης και ο αναπληρωτής του αρμόδιος για τη Διοικητική Ανασυγκρότηση Γιώργος Κατρούγκαλος. Παράγοντες της αντιπολίτευσης μιλούν για "καπέλο Βούτση στον Κατρούγκαλο", μετά τα τελευταία δημοσιεύματα για επικερδή συμβόλαια του πρώην νομικού γραφείου του αναπληρωτή υπουργού με εργαζόμενους στο Δημόσιο που επλήγησαν από το μνημόνιο, τα οποία ο ίδιος διαψεύδει κατηγορηματικά.

http://www.star.gr/Pages/Politiki.aspx?art=270976&artTitle=methavrio_pempti_sti_vouli_oi_epanaproslipseis_sto_dimosio

 

Κατατίθεται την Πέμπτη το ν/σ για τις επαναπροσλήψεις 

Την Πέμπτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την επαναπρόσληψη 3.900 απολυμένων και διαθέσιμων δημόσιων υπαλλήλων.

Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης μίνι κινητικότητα μέσω της οποίας αυτοί που επιστρέφουν στο δημόσιο μπορούν να μετακινηθούν σε υπηρεσίες με ανάγκη για προσωπικό, επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας και άλλων κλάδων που είχαν καταργηθεί όπως για παράδειγμα οι σχολικοί φύλακες, πρόσληψη περίπου 6.500 αδιόριστων του ΑΣΕΠ αλλά και μονιμοποίηση 40.000 υπάλληλων αορίστου χρόνου.

Παράλληλα, αποσύρεται η διάταξη για την κάρτα του πολίτη λόγω των αντιδράσεων στη δημόσια διαβούλευση αλλά και η πρόβλεψη για την επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων. 

http://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27371&subid=2&pubid=34595020
 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

mega & star παραπληροφορούν τον λαό.
Η ΑΥΓΗ (του συριζα) άλλα λέει...

Κάρτα του Πολίτη για το πρόγραμμα σίτισης

Το ν/σ εισάγει επίσης το θεσμικό πλαίσιο για την Κάρτα του Πολίτη στο πλαίσιο του προγράμματος σίτισης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Η Κάρτα θα τεθεί σε πιλοτική -αρχικά- εφαρμογή μόνο για το πρόγραμμα σίτισης και θα περιλαμβάνει βασικά μητρώα, π.χ. ΑΦΜ, ΑΜΚΑ.

Σημειωτέον, το άρθρο για την Κάρτα συγκέντρωσε πλήθος αρνητικών σχολίων στη διαβούλευση σε σχέση με τους κινδύνους έκθεσης προσωπικών δεδομένων και ηλεκτρονικού φακελώματος.

http://www.avgi.gr/article/5424657/erxetai-to-nomosxedio-gia-tis-epanaproslipseis-sto-dimosio#sthash.vr7ACB2E.dpuf

http://klassikoperiptosi.blogspot.gr/2015/03/blog-post_67.html

Δημοσίευση σχολίου

top