To Internet δεν κάνει διακρίσεις, συλλέγει τεράστιους όγκους δεδομένων, ακόμα κι απ’ τα παιδιά σας – Το 67% των παιδικών apps και web sites συλλέγουν δεδομένα σχετικά με τα παιδιά.

Το Global Privacy Enforcement Network (GPEN) ερεύνησε τα πρακτικά περισσότερων από 1,500 apps και web sites, και βρήκε πως η ιδιωτικότητα των παιδιών – χρηστών είναι τόσο ‘τρεμάμενο έδαφος’ όσον αφορά τα Web προϊόντα που στοχεύουν σε παιδιά, όσο είναι και για τους ενήλικες χρήστες.

Σύμφωνα με τα ευρύματα, το 67% των παιδικών apps και web sites συλλέγουν προσωπικά δεδομένα από τα παιδιά που χρησιμοποιούν την εν λόγω υπηρεσία. Τα μισά από αυτά διαμοιράζουν τις πληροφορίες που συλλέγουν σε τρίτες υπηρεσίες.

Απ’ όλα τα apps και τα web sites για παιδιά, μόνο το 31% είχε κάθε είδους μέτρα πρόληψης ή ελέγχου για να περιορίσει τη συλλογή προσωπικών πληροφοριών από τα παιδιά.

Αλλά σε αυτό το σημείο τελειώνει η καλή είδηση. Το 22% όλων των εφαρμογών/ιστοσελίδων για παιδιά ζήτησαν τους αριθμούς τηλεφώνου τους, ενώ το 23% τους ρώτησε για φωτογραφίες ή βίντεο.

Ακόμα χειρότερα, το 58% από αυτές τις εφαρμογές/sites ανακατεύθυναν τα παιδιά και σε άλλες υπηρεσίες, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το γεγονός ότι οι σελίδες αυτές μπορεί να περιέχουν περιεχόμενο ακατάλληλο για ανηλίκους.

Σε περίπτωση που τα παιδιά ή οι γονείς τους ήθελαν να διαγράψουν τα προφίλ, μόνο το 29% των ερωτηθέντων ιστοσελίδων θα επιτρέψει να αφαιρεθούν από την υπηρεσία τα προσωπικά δεδομένα του λογαριασμού τους.

Από όλες τις ιστοσελίδες, το ένα τέταρτο ενθαρρύνει ενεργά την συμμετοχή τουλάχιστον ενός γονέα, όταν το παιδί χρησιμοποιεί κάποιο site ή κάποια εφαρμογή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top