Παρά το γεγονός ότι η Microsoft εξακολουθεί να τηρεί σιγή ιχθύος για το θέμα της ιδιωτικότητας, υπάρχουν χρήστες που  ανησυχούν ακόμα για την ιδιωτική ζωή τους με την χρήση του νέου λειτουργικού συστήματος, και προγραμματιστές λογισμικού που δημιουργούν εφαρμογές για να εμποδίσουν τη συλλογή δεδομένων.

O αναλυτής Τεχνολογίας Carmi Levy έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη για την ατελείωτη υπόθεση της ιδιωτικότητας,  εξηγώντας ότι η Microsoft αποφάσισε να επιτρέψει όλα τα δεδομένα που συλλέγει από τις υπηρεσίες στα Windows 10, επειδή το λειτουργικό σύστημα είναι δωρεάν. Αλλά δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, όπως ένα ‘δωρεάν γεύμα’, ο Levy επισημαίνει.
«Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν μια δωρεάν υπηρεσία όπως το Facebook ή το Twitter και θεωρούν ότι δεν έχει “κάποιο λάκκο η φάβα”,” είπε. «Πληρώνουμε με τα στοιχεία μας, πληρώνουμε με τις προσωπικές μας πληροφορίες.”
Ο αναλυτής υποθέτει ότι η Microsoft έχει βρει έναν διαφορετικό τρόπο για να έχει κέρδος από τα Windows 10, έτσι ώστε να είναι ο λόγος που τα προσφέρει δωρεάν στους καταναλωτές.

Αλλά αυτό δεν είναι σαφώς η πρόθεση της Microsoft, όπως ο γίγαντας του λογισμικού εγγυάται ότι τα δεδομένα που συλλέγονται από τους υπολογιστές των χρηστών δεν είναι με το μέσο που χρησιμοποιείται για κάτι άλλο εκτός από τη βελτίωση των δικών της υπηρεσιών.

Οπότε ναι, ο Redmond θα μπορούσε να ψάχνει ό, τι πληκτρολογείτε και ποιες εφαρμογές χρησιμοποιείτε, αλλά αυτό είναι μόνο και μόνο επειδή η εταιρεία θέλει να κατανοήσει πώς μπορεί να βελτιώσει τις εφαρμογές της  για να αντιμετωπίσει καλύτερα τις ανάγκες σας.

Την ίδια στιγμή, οι επιλογές για την απενεργοποίηση των υπηρεσιών συλλογής δεδομένων υπάρχουν στα Windows 10, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι τα Windows 10 φαίνεται να ‘τηλεφωνούν στο σπίτι σας’, ακόμη και όταν αυτές οι ρυθμίσεις είναι απενεργοποιημένες.

Περιττό να πούμε ότι αυτό το privacy saga δεν είναι πραγματικά χρήσιμο για μια εταιρεία που προσπαθεί να πλησιάσει τους χρήστες της και να συνεργαστεί μαζί τους για την ανάπτυξη, τον έλεγχο και την απελευθέρωση νέου λογισμικού.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα Windows10 είναι άλλο ένα σύστημα που προορίζεται για χρήση από μικρές φορητές συσκευές, όπως tablets και είναι ακατάλληλα για desktop ή laptop. Προωθούν τις φορητές συσκευές παρόλο που η συντριπτική πλειοψηφία δεν τις χρτησιμοποιεί, για να συνηθίζει ο πολίτης την διαρκή σύνδεση σε δίκτυο και την παρακολούθησή του για το "καλό" του. Τα ίδια και με το facebook και το twitter, προωθούν προσωπικά δεδομένα (δεν ξέρω αν είδατε το άθλιο #pamespiti), για να συνηθίζουμε και να αποδεχόμαστε την παραβίαση της προσωπικής μας ζωής. Ενημερώνετε τον κόσμο και μην τους αφήσετε ήσυχους. Αν γίνει και κάποια συγκέντρωση κατά της κάρτας του πολίτη, να πάμε όλοι!

Δημοσίευση σχολίου

top