σχόλιο ID-ont: Μετά την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων του 3ου μνημονίου ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ήρθε η ώρα να ξανασερβιριστεί το γνωστό story της Νέας Ηλεκτρονικής Ταυτότητας - Κάρτας του Πολίτη που θα λύσει όλα τα προβλήματα του Ελληνικού Κράτους!

Βαρύγδουπες εκφράσεις με άγνωστες λέξεις για τους πολίτες, όπως "διαλειτουργικότητα βάσεων δεδομένων" χωρίς καμμία αναφορά στους κινδύνους που εγκυμονεί η υπερ-συγκέντρωση ευαίσθητων και μη προσωπικών δεδομένων στα χέρια λίγων, πασπαλισμένες με την γνωστή, προσποιητή, αγωνία του κου Αυτιά για την "είδηση", συνθέτουν την επικοινωνιακή επίθεση από τον κο Κουρουμπλή για να αλλάξει η ατζέντα από την καταιγίδα των φόρων του 3ου μνημονίου. 

Όσον καιρό έτρεχε η "διαπραγμάτευση" κανείς κυβερνητικός δεν αναφέρθηκε στο θέμα της Κάρτας του Πολίτη. Μόλις όμως ψηφίστηκαν όλα χωρίς να ανοίξει μύτη και έπεσε σχετικά η ένταση του μεταναστευτικού προβλήματος, άρχισαν πάλι να ασχολούνται με την Κάρτα του Πολίτη. Δεν ήθελαν να ανοίξουν ταυτόχρονα ακόμη ένα μέτωπο...

Σημειωτέον: Σύμφωνα με τον κο Κουρουμπλη, στο τσιπάκι "θα μπορείς να βάλεις ότι θέλεις!!!" (1:27 του κατωτέρω video).


Έτσι θα είναι οι νέες ταυτότητες που ερχονται από το 2017 με μικροτσίπ, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ κα

«Αντίο» στην κλασική μπλε ταυτότητα που κουβαλήσανε γενιές και γενιές Ελλήνων καθώς από το 2017 θα ξεκινά η έκδοση νέων με το μικροτσίπ, που δεν θα έχει μόνο τον αριθμό ΔΑΤ αλλά και στοιχεία όπως το το ΑΜΚΑ, το ΑΦΜ κα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή η αρμόδια επιτροπή του ΥΠΕΣ και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ολοκληρώνει το νομοθετικό πλαίσιο για τη νέα ταυτότητα.

Όπως τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ «11.000.000 έγγραφα και πιστοποιητικά του Δημοσίου θα αποτελούν παρελθόν»στο ΣΚΑΪ. «Από τον Οκτώβριο θα υπάρχει το μητρώο πολιτών και η χώρα θα έχει απαλλαγεί από όλο αυτό το μπέρδεμα. Έτσι, θα μπορούν να διασυνδεθούν όλες οι βάσεις δεδομένων του Δημοσίου», επισήμανε.

Το παράβολο για τις νέες ταυτότητες, που θα κοστίσουν στο κράτος περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ, κοστίζει 10 ευρώ. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top