Ο κος Θεοχάρης, πρώην Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, πρώην βουλευτής του Ποταμιού και νυν βουλευτής νεοϊδρυθέντος κόμματος, εξηγεί στο ΒΗΜΑ FM, γιατί είναι κακή ιδέα να υποβάλλουμε μέσω internet στο Υπουργείο Οικονομικών, τα κινητά περιουσιακά μας στοιχεία υψηλής αξίας, συμπεριλαμβανομένων των μετρητών άνω κάποιου ποσού.

Ο κος Θεοχάρης προτάσσει δύο λόγους: α) τα στοιχεία αυτά διαρρέουν, οπότε οι σύγχρονοι κλέφτες θα μπορούν να μπουκάρουν στοχευμένα στα σπίτια όσων έχουν δηλώσει ότι έχουν μετρητά στο σεντούκι και όχι τυχαία όπως γίνεται έως σήμερα, και β) δεν μπορεί να υποβληθούν σε ταλαιπωρία 10 εκ Έλληνες για να πιάσουμε 1.000 – παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας.

Εμείς από την πλευρά μας θα θέλαμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας που πρώτη φορά ακούμε πολιτικό να υιοθετεί τα επιχειρήματα που χρόνια τώρα εμείς προβάλλουμε ενάντια στην Κάρτα του Πολίτη και στην συλλογή, καταγραφή και ενοποίηση (πόσο μάλλον με έναν κωδικό) των στοιχείων των πολιτών.

Βεβαίως όταν είχε κρατική θέση, δεν είχε υποπέσει στην αντίληψη μας κάποια αντίστοιχη δήλωσή του. Ας είναι, … κάλιο αργά παρά ποτέ…

Η πλήρης συνέντευξη του κου Θεοχάρη ΕΔΩ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top