«Η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ»

Η Yahoo! επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι στοιχεία από τουλάχιστον 500 εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών κλάπηκαν από το δίκτυό της στα τέλη του 2014, από μια ομάδα χάκερ που πιστεύεται ότι συνδέεται με κάποιο κράτος.

 
«Αυτή είναι η μεγαλύτερη παραβίαση δεδομένων που έγινε ποτέ», δήλωσε στο Reuters ο Μπρους Σνάιερ, γνωστός ειδικός στην κρυπτογραφία και την ασφάλεια υπολογιστικών συστημάτων.

 
Στα δεδομένα που κλάπηκαν ενδέχεται να περιλαμβάνονται ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνικοί αριθμοί, ημερομηνίες γέννησης, ασφαλείς κωδικοί πρόσβασης, όχι όμως και ευάλωτοι κωδικοί πρόσβασης, δεδομένα που αφορούν κάρτες πληρωμών ή τραπεζικούς λογαριασμούς.

 
Από την έρευνα που έχει γίνει μέχρι στιγμής δεν βρέθηκαν αποδείξεις ότι οι χάκερ παραμένουν εντός του δικτύου της εταιρείας σήμερα.

 
Τρεις αμερικανοί αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι κάποιο κράτος βρίσκεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση, λόγω της ομοιότητάς της με άλλες που είχαν γίνει στο παρελθόν και διαπιστώθηκε ότι πίσω τους βρίσκονταν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Η Yahoo! συνεργάζεται με τις αμερικανικές Aρχές για το θέμα αυτό.

Δεν είναι σαφές πώς η αποκάλυψη αυτή μπορεί να επηρεάσει το σχέδιο του Yahoo! να πουλήσει την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλες υπηρεσίες της στη Verizon Communications.

 
Η Verizon ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε για τη παραβίαση τις τελευταίες δύο ημέρες και θα εκτιμήσει την κατάσταση όσο θα συνεχίζεται η έρευνα. «Μέχρι τότε, δεν είμαστε σε θέση να σχολιάσουμε περαιτέρω».


http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1500103264

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top