To SWIFT το διεθνές σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων για οικονομικές συναλλαγές αποκαλύπτει νέες επιθέσεις σε τράπεζες-μέλη του, σε μια προσπάθεια να τις πείσει να δώσουν προτεραιότητα στην ασφάλειά τους, μετά την ληστεία 81 εκατομμυρίων δολαρίων από την κεντρική τράπεζα του Μπαγκλαντές το Φεβρουάριο.
 
Σε επιστολή που έγινε γνωστή στο πρακτορείο Reuters, η υπηρεσία αποκαλύπτει νέες απόπειρες για διαδικτυακές ληστείες μέσω του διεθνούς συστήματος μεταφοράς χρημάτων μετά τον Ιούνιο, κάποιες μάλιστα από τις οποίες ήταν επιτυχημένες, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται σε ποιες τράπεζες αφορούν.
 
Τα θύματα είχαν ένα κοινό στοιχείο και αυτό ήταν η ανεπαρκής φύλαξη των τοπικών δικτύων, γεγονός που επέτρεψε στους εισβολείς να στείλουν τις εντολές μεταφοράς χρημάτων ως εξουσιοδοτημένοι διαχειριστές, όπως διευκρινίζεται.

Πάντως, η υπηρεσία έχει προβεί σε ενημέρωση του λογισμικού της, ενημέρωση που καλούνται να κάνουν έως τις 19 Νοεμβρίου όλες οι τράπεζες-μέλη, διαφορετικά σε περίπτωση που καταγραφούν νέες διαδικτυακές ληστείες με τη μέθοδο αυτή θα γίνουν γνωστά τα ονόματα των τραπεζών με αρνητικές συνέπειες για τη φήμη και το μέλλον τους.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top