Μπλόκαραν επίσης τα κομπιούτερ και τις... ταμειακές.

Οι ιδιοκτήτες υποχρεώθηκαν να τους πληρώσουν σε διαδικτυακό χρήμα.

Νέα κόλπα από τους χάκερ! Μία εβδομάδα αφότου ξεκίνησε η χειμερινή περίοδος στην Αυστρία, «διαδικτυακοί διαρρήκτες» μπούκαραν στις ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις του θέρετρου Romantik Seehotel Jagerwirt στις Αυστριακές Άλπεις και κατάφεραν να κλειδώσουν τις πόρτες του ξενοδοχείου, να μπλοκάρουν τις ταμειακές μηχανές και να ρίξουν την ιστοσελίδα της επιχείρησης, αφήνοντας άναυδους τους υπαλλήλους και τους ιδιοκτήτες!

Με 180 θαμώνες τη στιγμή εκείνη και με το σύστημα πεσμένο – όπερ σημαίνει πως δεν μπορούσαν να γίνουν κρατήσεις – αποφασίστηκε άμεσα να δοθούν τα 1.500 ευρώ στους χάκερ, οι οποίοι, μάλιστα, απαίτησαν να γίνει η πληρωμή μέσω bitcoins (διαδικτυακό χρήμα).

Οι πόρτες των ξενοδοχείων δεν ανοίγουν με κλειδί, αλλά με ηλεκτρονικό τρόπο, όπως προφανώς και οι ταμειακές μηχανές, και οι μάνατζερ του ξενοδοχείου που λειτουργεί από το 1906 αποφάσισαν να βγάλουν στη δημοσιότητα το συμβάν – αν και αρχικά δεν είχαν τέτοια πρόθεση – για να προειδοποιήσουν συναδέλφους τους ότι παραμονεύουν τέτοιοι ηλεκτρονικοί κίνδυνοι. Ο Christoph Brandstaetter, εν των ιδιοκτητών του θέρετρου αποκάλυψε μάλιστα πως αντίστοιχες επιθέσεις έχει δεχθεί και στο παρελθόν το ξενοδοχείο, χωρίς ωστόσο να χάσει το χιούμορ του:

«Νομίζω πως οι παππούδες μας καλά έκαναν και χρησιμοποιούσαν πατροπαράδοτες πόρτες με κλειδωνιές. Αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε αν και μας πόνεσε πολύ. Είχαμε, όμως, 180 πελάτες. Τι θα τους λέγαμε; Ελπίζουμε σε αποζημίωση, καθώς δεν είναι μόνο αυτά τα λεφτά, αλλά και εκείνα που δώσαμε για να ανανεώσουμε τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, καθώς στο παρελθόν είχαμε δύο αντίστοιχες επιθέσεις, χωρίς όμως να μας ζητήσουν λύτρα. Ανησυχούμε και για τυχόν τέταρτη επίθεση, αφού ναι μεν ανοίξανε ξανά το σύστημα μόλις τους πληρώσαμε, αλλά παρατηρήσαμε πως αφήσανε ένα παραθυράκι για να μας επιτεθούν ξανά».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top