Χάκερ που φέρεται να συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσαν κυβερνοεπίθεση σε ιστοσελίδες του βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) σε αντίποινα όπως ανέφεραν της «επιθετικότητας της Δύσης στη Μέση Ανατολή», σύμφωνα με τον Independent.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι χάκερ της ομάδας Fallaga από την Τυνησία ανέβασαν σε έξι ιστοσελίδες του NHS εικόνες φρίκης από τον πόλεμο στη Συρία.
Η ομάδα Fallaga έχει πραγματοποιήσει κυβερνοεπιθέσεις σε αρκετές χώρες τους τελευταίους 18 μήνες και έχει γίνει ιδιαίτερα ενεργή μετά την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι.
Η κυβερνοεπίθεση επιβεβαιώνει τους φόβους της βρετανικής κυβέρνησης ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι πολύ ευάλωτο σε επιθέσεις από χάκερ.
«Δεν πιστεύουμε ότι αυτές οι κυβερνοεπιθέσεις ήταν τυχαίες. Φαίνεται ότι σκοπίμως στόχευσαν έναν βρετανικό δημόσιο θεσμό και συγκεκριμένα έναν θεσμό που ασχολείται με κάτι που επηρεάζει κάθε πολίτη, την υγεία. Επομένως, αυτό είναι κάτι πολύ ανησυχητικό», δήλωσε ο Khaled Fattal, επικεφαλής του MLI Group, που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση κυβερνο-απειλών.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top