σχόλιο ID-ont: Για να μην νομίζει κανείς ότι με τη ΝΔ τα πράγματα θα έχουν θετική πορεία...

Ανακοίνωση εξεδόθη από το γραφείο τύπου της ΝΔ με αφορμή την καθυστέρηση στην έκδοση νέων ασφαλών ταυτοτήτων. Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η κυβέρνηση Τσίπρα καθήλωσε και αυτήν την προσπάθεια καθώς εγκατέλειψε το θέμα το 2015, συγκρότησε στις αρχές του 2016 επιτροπές για να το εξετάσουν εκ του μηδενός και περιφέρει, εδώ και 9 μήνες, τα σχετικά πορίσματα ανάμεσα στα συναρμόδια Υπουργεία».

Αναλυτικά: 

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παραπέμπει την έναρξη έκδοσης των νέων ασφαλών ταυτοτήτων μετά το 2019, παρότι ο αρμόδιος Υπουργός παραδέχεται ότι οι υφιστάμενες δεν παρέχουν την απαιτούμενη ασφάλεια κατά των πλαστογράφων. Ενώ η σχετική προετοιμασία είχε αρχίσει από το 2014, με τη συνεργασία του νυν Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη – τότε Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης – με τους συναρμόδιους Υπουργούς, η Κυβέρνηση Τσίπρα καθήλωσε και αυτήν την προσπάθεια.

Εγκατέλειψε το θέμα το 2015, συγκρότησε στις αρχές του 2016 επιτροπές για να το εξετάσουν εκ του μηδενός και περιφέρει, εδώ και 9 μήνες, τα σχετικά πορίσματα ανάμεσα στα συναρμόδια Υπουργεία, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Δεν αντιλαμβάνεται την ανάγκη να θωρακίσει άμεσα την ασφάλεια των Ελλήνων και να αποφύγει ενέργειες, όπως η επαναφορά της VISA για όσους ταξιδεύουν στις Η.Π.Α. Αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του διεθνούς περιβάλλοντος με τους αυξημένους τρομοκρατικούς κινδύνους. 

Στερεί, παράλληλα, από τους Έλληνες τη βελτίωση της εξυπηρέτησής τους από τις δημόσιες υπηρεσίες, καθώς με τις νέες ταυτότητες θα μπορούν, όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, να εξυπηρετηθούν ταχύτερα, με λιγότερα δικαιολογητικά και με τη χρήση ψηφιακών υπογραφών από το χώρο τους. 

Άλλη μία ουσιαστική μεταρρύθμιση που θα βελτίωνε το αίσθημα ασφάλειας και την καθημερινότητα των πολιτών, που δεν μπορεί να υλοποιήσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top