Η διπλωματική κρίση ανάμεσα στην Τουρκία και την Ολλανδία επεκτάθηκε στο Διαδίκτυο την Τετάρτη όταν ένας μεγάλος αριθμός λογαριασμών στο Twitter, πολλοί από τους οποίους δεν φαίνονται να έχουν σχέση με την κόντρα, παραβιάστηκαν από χάκερ που ανάρτησαν μηνύματα στα τουρκικά.
Η μεγάλη κυβερνοεπίθεση, η οποία φαίνεται να είναι μια απλώς μια μορφή πολιτικού βανδαλισμού σύμφωνα με το Reuters, έβαλε στο στόχαστρο τους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του γάλλου πολιτικού Αλέν Ζιπέ, του BBC North America, του Reuters Japan, της Διεθνούς Αμνηστίας, της UNICEF USA, του Πανεπιστημίου Ντιουκ στις ΗΠΑ και αμερικανών επιχειρηματιών, μεταξύ άλλων.
Στους παραβιασμένους λογαριασμούς εμφανίστηκαν ναζιστικά σύμβολα, και η φράση «Τα λέμε στις 16 Απριλίου» -μια αναφορά στην ημέρα του δημοψηφίσματος με το οποίο ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ελπίζει να αποκτήσει νέες εξουσίες.
Εκπρόσωπος του Twitter επιβεβαίωσε τις επιθέσεις: «Εντοπίσαμε άμεσα την πηγή, η οποία ήταν περιορισμένη σε ένα app τρίτων. Αφαιρέσαμε τις άδειές τους αμέσως».
Σύμφωνα με το Reuters, η μαζική παραβίαση λογαριασμών στο Twitter δεν δείχνει να σχετίζεται με προηγούμενη κυβερνοεπίθεση σε μια ολλανδική εταιρεία και το αεροδρόμιο του Ρότερνταμ από την τουρκική ομάδα χάκερ Aslan Neferler Tim.
Η ίδια ομάδα φαίνεται ότι ευθύνεται για τις κυβερνοεπιθέσεις του περασμένου Αυγούστου σε αυστριακούς στόχους όπως το αεροδρόμιο της Βιέννης, η Κεντρική Τράπεζα και το Κοινοβούλιο.
Οι επιθέσεις αυτές είχαν συμβεί στο μέσο μιας διπλωματικής κρίσης που ξέσπασε όταν η Αυστρία ζήτησε να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου