σχόλιο ID-ont: Πούτιν γερά, πάρ΄τους τα ...βιομετρικά!!! Ο "καλός" Πούτιν θέλει να εξελιχθεί στις μεθόδους φακελώματος πιο γρήγορα από την "κακιά" Δύση. "Καλοί" και "κακοί" σε "ευγενική άμιλλα"...
 
Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας επεξεργάζεται, όπως γράφει η εφημερίδα "Ισβέστια" επικαλούμενη πηγή προσκείμενη στην διοίκηση της τράπεζας, νομοσχέδιο το οποίο θα υποχρεώνει όλες τις ρωσικές τράπεζες να συλλέγουν βιομετρικά στοιχεία των ρώσων πολιτών (που σχετίζονται με την απεικόνιση προσώπου και την απόχρωση της φωνής).

Το εν λόγω νομοσχέδιο, την επεξεργασία του οποίου επιβεβαίωσαν επίσης δυο πηγές της τραπεζικής αγοράς σύμφωνα με την εφημερίδα, θα συμβάλλει στο να δημιουργηθεί στη Ρωσία ένα ενιαίο σύστημα βιομετρικών στοιχείων, το οποίο θα επιτρέψει να απλουστευθεί τα μέγιστα η διαδικασία των όποιων τραπεζικών συναλλαγών. Θα μπορεί για παράδειγμα να καταθέσει κάποιος χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθεί το τραπεζικό υποκατάστημα.

"Στόχος της Κεντρικής Τράπεζας –όπως δήλωσε η πηγή της εφημερίδας– είναι έως τον Μάρτιο του 2018 να δοθεί η δυνατότητα στις τράπεζες να μπορούν να ταυτοποιούν εξ αποστάσεως τόσο τους ήδη υπάρχοντες όσο και τους νέους πελάτες τους".


Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, αναφέρει η "Ισβέστια", επικαλούμενη δηλώσεις της τράπεζας έχει αρχίσει ήδη να δημιουργεί την βάση δεομένων με βιομετρικά στοιχεία, επισημαίνοντας ότι στην ομάδα εργασίας για τη δημιουργία του ενιαίου συστήματος βιομετρικών στοιχείων συμμετέχουν οι μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας μεταξύ των οποίων η Sberbank, VTB, Vinbank και Rosselchozbank.

http://www.capital.gr/diethni/3235301/rosia-biometrika-stoixeia-se-oles-tis-rosikes-trapezes

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top