Όπως σημειώνει ο Jeff Desjardins του Visual Capitalist, τώρα που εταιρείες όπως το Facebook, το Amazon και το Alphabet είναι από τις πιο αξιόλογες εταιρείες παγκοσμίως, οι άνθρωποι αρχίζουν να τις θεωρούν πιο υπεύθυνες για τον αντίκτυπο των ενέργειών τους στον πραγματικό κόσμο.
 
Από το σκάνδαλο Cambridge Analytica μέχρι τη διαφάνεια της εφοδιαστικής αλυσίδας της Apple, είναι σαφές ότι οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας είναι υπό συνεχή έλεγχο .
 
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μεγάλο μέρος αυτής της ανησυχίας οφείλεται σε ένα βασικό «νόμισμα» που οι εταιρείες τεχνολογίας αξιοποιούν τη δική τους κερδοφορία, τα προσωπικά δεδομένα.

Τι γνωρίζουν για εσάς οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες
Το σημερινό infographic έρχεται από το Security Baron και συγκρίνει και αντιπαραβάλλει τα δεδομένα που οι μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας παραδέχονται ότι συλλέγουν στις πολιτικές απορρήτου τους.
 
Ενώ η λίστα των δεδομένων που συλλέγονται από τις μεγάλες τεχνολογίες είναι εκτεταμένη τόσο σε μήκος όσο και σε πλάτος, χρειάζονται δύο για να χορέψουν ταγκό.
 
Για πολλές από αυτές τις κατηγορίες, οι χρήστες πρέπει να παράσχουν εθελοντικά τα δεδομένα τους προκειμένου να συλλεχθούν.
 
Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να συμπληρώσετε την κατάσταση της σχέσης σας στο Facebook, αλλά εκατομμύρια χρήστες επιλέγουν να το κάνουν.
 
Η πλειοψηφία των κατηγοριών δεδομένων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο έχει νόημα - δεν είναι το νόημα που έχει η Amazon τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας ή ότι η Google γνωρίζει ποιες ιστοσελίδες επισκέπτεστε.
 
Ωστόσο, υπάρχουν σίγουρα ορισμένες κατηγορίες δεδομένων που συλλέγονται και αποθηκεύονται που μπορεί να ακούγονται αποθαρρυντικά για μερικούς ανθρώπους:

-Το Facebook γνωρίζει τις πολιτικές σας απόψεις, τις θρησκευτικές απόψεις, ακόμα και την εθνικότητά σας
-Οι χρήστες του Xbox θα έχουν συλλέξει τα δεδομένα παρακολούθησης μέσω της συσκευής Kinect
-Το Facebook γνωρίζει επίσης το επίπεδο εισοδήματός σας, το οποίο διαπιστώνει μέσω συνεργασιών με μεσίτες προσωπικών δεδομένων
-Οι πλατφόρμες συλλέγουν τα έγγραφά σας, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα δεδομένα μηνυμάτων σας - αν και μερικά από αυτά είναι μόνο μεταδεδομένα
-Το Facebook και η Microsoft αποθηκεύουν δεδομένα αναγνώρισης προσώπου, με βάση τις φωτογραφίες που μεταφορτώνετε
Θυμηθείτε, αυτό είναι ακριβώς αυτό που οι εταιρείες παραδέχονται ότι συλλέγουν στις πολιτικές απορρήτου τους - τι άλλο νομίζετε ότι γνωρίζουν;

 
http://www.bankingnews.gr/index.php?id=395823

https://securitybaron.com/blog/the-data-big-tech-companies-have-on-you-or-at-least-what-they-admit-to/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top