σχόλιο ID-ont: Είναι που η κατάργηση των μετρητών και η αντικατάστασή τους από το ηλεκτρονικό χρήμα, θα μειώσει το κόστος διαχείρισης του χρήματος ! Κούνια που τους κούναγε. Θα εκτινάξει το κόστος διαχείρισης με τον σκασμό χρημάτων που πρέπει να δώσουν στην κυβερνοασφάλεια (και πάλι ασφαλή δεν θα είναι!).

Ενδεικτικές μιας γενικότερης τάσης είναι οι εκτιμήσεις του διευθυντή του ομίλου S&P Global Ratings, Σεργκέι Βορονένκο, ότι ο τραπεζικός τομέας στην Ρωσία θα διπλασιάσει στο διάστημα 2019-2020 τις δαπάνες για την κυβερνοασφάλεια, ανεβάζοντάς τις από το 8% στο 18%.

Ο Βορονονέκο δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι πολύ πιθανό οι τράπεζες να αυξήσουν τις δαπάνες τους στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, επειδή μια τέτοια κίνηση συνιστά ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, το οποίο θα επιδιώξουν να αποκτήσουν για να γίνουν «ανταγωνιστικές».

Η ρωσική τράπεζα Sberbank προβλέπει ότι οι δαπάνες των τραπεζών για την κυβερνοασφάλεια θα αγγίξουν το 2021 το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, δηλαδή θα είναι κατά 14 φορές περισσότερες τα επόμενα τρία χρόνια. Τα στοιχεία αυτά είχε παρουσιάσει τον Ιούλιο στο διεθνές συνέδριο για την κυβερνοασφάλεια ο πρόεδρος της Sberbank Γκέρμαν Γκρεφ, επισημαίνοντας ότι κάθε χρόνο διπλασιάζονται οι επιτυχείς κυβερνοεπιθέσεις που πραγματοποιούν χάκερς.
 
Σύμφωνα μάλιστα με την ετήσια έκθεση του Κέντρου παρακολούθησης και αντιμετώπισης των επιθέσεων σε υπολογιστές του τραπεζικού και πιστωτικού τομέα, οι επιθέσεις των χάκερς στις τράπεζες το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο του 2018 σχεδόν διπλασιάσθηκαν φθάνοντας τα 72 από τις 39 που έγιναν το 2017.

https://www.economistas.gr/diethni/1626_rosia-diples-trapezikes-dapanes-gia-kybernoasfaleia

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top