σχόλιο ID-ont: Βεβαίως ! Που ξέρουν οι λαοί τι είναι προς το συμφέρον τους;;; Οι αποφάσεις τους πρέπει να γίνονται από τους κυβερνώντες ...kolotoumba !!!

sputniknews.gr: Τόσο οι νεότεροι όσο και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία Σουηδοί πολίτες θέλουν να παραμείνουν σε κυκλοφορία τα χαρτονομίσματα, παρά τις προβλέψεις βάσει των οποίων η χώρα θα μπορούσε να καταργήσει τα μετρητά από το 2023. Μόνο το ένα πέμπτο του σουηδικού πληθυσμού είναι έτοιμο να «αγκαλιάσει» την αλλαγή, σύμφωνα με έρευνα.
Εν μέσω της φιλοδοξίας της σουηδικής κυβέρνησης να γίνει η πρώτη κοινωνία χωρίς μετρητά, όλο και περισσότεροι Σουηδοί φαίνεται πως επιθυμούν να διατηρήσουν τον παραδοσιακό τρόπο πληρωμής.

Συνολικά το 72% των Σουηδών τάσσεται υπέρ της διατήρησης των παραδοσιακών χαρτονομισμάτων, σύμφωνα με νέα έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων Sifo για λογαριασμό της Bankomat AB. Πέρσι, το αντίστοιχο ποσοστό ανερχόταν σε 68%.

Την ίδια στιγμή, το ποσοστό των Σουηδών που επιθυμούν συναλλαγές χωρίς μετρητά έχει μειωθεί από 25% πριν από ένα χρόνο σε 21% σήμερα.

Οι πολίτες άνω των 65 ετών — το ένα πέμπτο του συνολικού πληθυσμού της Σουηδίας — έχουν πιο θετική στάση απέναντι στα μετρητά σε ποσοστό 85%.

Μεταξύ του πληθυσμού ηλικίας 18-29 ετών, δηλαδή της ομάδας που προτιμά περισσότερο τις  ψηφιακές πληρωμές, το 62% δήλωσε ότι θα ήθελε να διατηρηθούν τα χαρτονομίσματα, ενώ το 29% επέλεξε συναλλαγές χωρίς μετρητά.

Σήμερα, τέσσερις στις πέντε αγορές στη Σουηδία (περίπου 80%) γίνονται ηλεκτρονικά.

Η Κεντρική Τράπεζα της Σουηδίας, Riksbanken, εκτιμά ότι μεταξύ 2012 και 2020 τα μετρητά που βρίσκονται σε κυκλοφορία θα έχουν μειωθεί κατά 50%.

Οι Σουηδοί χρησιμοποιούν κυρίως χρεωστικές κάρτες και εφαρμογές πληρωμών για τις συναλλαγές τους.

https://sputniknews.gr/oikonomia/201904052885462-souhdia-pros-synallages-xwris-metrhta/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top