Να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημα αυτόματου πιλότου του Tesla Model S και να οδηγήσουν το αυτοκίνητο στο ρεύμα αντίθετης κυκλοφορίας, κατάφεραν χάκερ - ερευνητές, στο πλαίσιο ενός πειράματος που πραγματοποίησαν για θέματα ασφαλείας.

Να χακάρει μοντέλο της Tesla κατάφερε μια κινεζική ερευνητική εταιρεία που ειδικεύεται σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, αποκτώντας πρόσβαση στο σύστημα αυτόματου πιλότου και οδηγώντας το αυτοκίνητο στη λωρίδα αντίθετης κυκλοφορίας.

Πρόκειται συγκεκριμένα για πείραμα ποτ πραγματοποίησαν οι ερευνητές της Keen Labs στην Κίνα, οι οποίες ανέπτυξαν διαφορετικές μορφές κυβερνοεπίθεσης, προκειμένου να διαταράξουν το σύστημα του αυτόματου πιλότου του Tesla Model S.

«Τα πειράματά μας απέδειξαν ότι αυτή η αρχιτεκτονική ενέχει κινδύνους ασφαλείας και η αναγνώριση της λωρίδας αντίθετης κυκλοφορίας συνιστά απαραίτητη λειτουργία για την οδήγηση με αυτόματο πιλότο (…)», σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι ερευνητές.


Πάντως, εκπρόσωπος της Telsa που μίλησε στο RT, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη έρευνα δεν αποτελεί «πραγματική ανησυχία», καθώς ο οδηγός μπορεί να παρακάμψει το σύστημα αυτόματου πιλότου για να αποφύγει μια σύγκρουση.

Σημειωτέον ότι η Tesla έχει λανσάρει ένα πρόγραμμα για την ενίσχυση της συνεργασίας με ερευνητές σε θέματα ασφάλειας. Μάλιστα, η Keen Labs έχει αναφέρει, κατά το παρελθόν, ότι μπόρεσε να χακάρει και να αποκτήσει τον έλεγχο του τιμονιού του αυτοκινήτου και να ενεργοποιήσει τους υαλοκαθαριστήρες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top