σχόλιο ID-ont: Όταν λέμε πως όταν ανοίξουν την "πόρτα" ("χακάρουν" τους Η/Υ) -πανεύκολο για τους χάκερς- μπορούν να κλέψουν ΟΛΟΥΣ τους κωδικούς, εννοούμε ΟΛΟΥΣ, χωρίς τις ...εξαιρέσεις των διαφημίσεων που κάνουν αυτό το λογοπαίγνιο. Δεν γλιτώνει κανείς, όσο "καλά" κι αν νομίζει πως φυλάσσονται τα προσωπικά του δεδομένα...   
 
Το κοινωνικό δίκτυο LinkedIn ανακοίνωσε ότι κάνει έρευνες σχετικά με τις αναφορές που έχει δεχτεί για υποκλοπή των κωδικών πρόσβασης 6,5 εκατομμυρίων χρηστών του.
 
Σύμφωνα με τις αναφορές αυτές, χάκερ έκλεψε ένα αρχείο που περιέχει κωδικούς σε κρυπτογραφημένη μορφή και στη συνέχεια το ανέβασε σε ρωσική ιστοσελίδα.

Μετά το ανέβασμα του αρχείου αυτού πολλοί χάκερ απ’ όλο τον κόσμο συμμετέχουν για να βοηθήσουν στην αποκρυπτογράφηση των δεδομένων και την αποκάλυψη των κωδικών.


Ο αλγόριθμος που χρησιμοποιεί το LinkedIn για να κρυπτογραφίσει τα δεδομένα, θεωρείται «πολύ ασφαλής» και γι’ αυτό το λόγο η αποκρυπτογράφηση του αρχείου που έχουν στα χέρια τους οι χάκερ, θα χρειαστεί αρκετό χρόνο όμως οι πιο απλοί κωδικοί πιστεύεται οτι βρίσκονται σε κίνδυνο και γι’ αυτό οι ειδικοί προτείνουν άμεσα την αλλαγή τους.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=144236&catid=14

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top