σχόλιο ID-ont: Τι άλλο θα σκεφθούν για την παρακολούθηση του κόσμου! Βεβαίως όταν δίνονται εκπτώσεις, είναι φυσικό ο κόσμος να δελεάζεται. Δεν αποτελεί κάποια σοφία αυτό. Ενημερώνονται όμως παράλληλα για τους κινδύνους που έχουν αυτά τα συστήματα στην ιδιωτική τους ζωή; Όχι βέβαια!

Αυτό δεν θα έπρεπε να αποτελεί υποχρέωση της εταιρείας που πουλάει αυτά τα προϊόντα; Όπως έχουν υποχρεωθεί οι εταιρείες τσιγάρων να βάζουν προειδοποιητικές διαφημίσεις για τους κινδύνους του καπνίσματος, έτσι κι αυτές θα πρέπει να μας προειδοποιούν και για τους κινδύνους αυτών των συστημάτων στην ιδιωτικότητά μας. Και φυσικά να μην επαφίεται το κράτος στον "πατριωτισμό" τους αλλά να τις ελέγχει αυστηρά. 

Η κατακόρυφη αύξηση στη ζήτηση του λεγόμενου μαύρου κουτιού είναι αποτέλεσμα του αυξανόμενου κόστους των ασφαλίστρων για τους νέους οδηγούς.

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που περιέχουν τηλεματικές υπηρεσίες έχουν πενταπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια, στη Βρετανία, σύμφωνα με έρευνα της Βρετανικής Ένωσης Μεσιτών (BIBA).

Η έρευνα έδειξε ότι οι ασφαλισμένοι από τη συγκεκριμένη τεχνολογία επωφελούνται με έκπτωση 25-30% στο ασφαλιστήριο τους, που φτάνει μέχρι και το 50% ανάλογα με τον πάροχο τηλεματικής που θα επιλέξουν.


Το 2009 οι μεσολαβητές για τα συγκεκριμένα ασφαλιστικά συμβόλαια στη βρετανική αγορά ήταν μόνο δύο η Coverbox και το ikube, που από κοινού δημιούργησαν τον πάροχο insurathebox. Διαβλέποντας όμως η αγορά τις δυνατότητες ανάπτυξης δημιουργήθηκαν και άλλα κανάλια προώθησης όπως οι Co-operative Insurance, Autosaint, Ingenie, Fair Play, Young Marmalade, The AA Insurance και Swinton που συνεργάζονται με τα Coverbox, ikube και insurethebox .

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας περίπου 12.000 ασφαλισμένοι που σύναψαν για πρώτη φορά το ασφαλιστήριο συμβόλαιο τους το 2009 είναι σε ισχύ και σήμερα, ενώ τα νέα συμβόλαια για το 2010 ανέρχονται στις 35.000 και το 2011 – α’ εξάμηνο 2012 φτάνουν στις 180.000.

Εκπρόσωπος της BIBA δήλωσε ότι «η κατακόρυφη αύξηση στη ζήτηση του λεγόμενου μαύρου κουτιού είναι αποτέλεσμα του αυξανόμενου κόστους των ασφαλίστρων για τους νέους οδηγούς, της μείωσης του κόστους της τεχνολογίας και της διαθεσιμότητας του προϊόντος..

Όπως υποστηρίζει η έρευνα στο επόμενο διάστημα είναι πιθανό να υπάρξει στροφή και των γυναικών οδηγών σε αυτή την υπηρεσία, καθώς λόγω της απαγόρευσης της χρήσης του φύλου στην τιμολόγηση των ασφαλιστικών προϊόντων, τα ασφάλιστρα στον κλάδο αυτοκινήτου αναμένεται να αυξηθούν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top