Σε μία κίνηση που έχει προκαλέσει αντιδράσεις από πολύ μεγάλη μερίδα της κοινότητας των κοινωνικών δικτύων προέβη το Instagram, το οποίο επιθυμεί να πουλά φωτογραφίες χρηστών του σε διαφημιστές χωρίς να υπάρχει προηγούμενη ενημέρωση. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η δημοφιλής υπηρεσία διαμοιρασμού και επεξεργασίας φωτογραφιών έκανε αλλαγές στην πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων της, παίρνοντας έτσι από μόνη της το δικαίωμα να πουλά τις φωτογραφίες των χρηστών, εκτός και αν αυτοί διαγράψουν τους λογαριασμούς τους ως τις 16 Ιανουαρίου. Η αλλαγή αυτή σημαίνει πως το Instagram μπορεί επίσης να μοιραστεί πληροφορίες για τους χρήστες του και με την «μητρική» του, Facebook, καθώς και άλλες εταιρείες και διαφημιστές. 

Η «πραξικοπηματική» αυτή ενέργεια αποτέλεσε άμεση πρόκληση για μεγάλο ποσοστό των χρηστών των κοινωνικών δικτύων, με κάποιος να κάνουν λόγο για «τάσεις αυτοκτονίας» από πλευράς της υπηρεσίας.
Όπως αναφέρει το ZDNet, η αλλαγή αυτή δίνει πρακτικά τη δυνατότητα στο Facebook, που αγόρασε το Instagram και τις 5.000.000.000 φωτογραφίες του πριν λίγους μήνες, τη δυνατότητα να πουλάει τις εικόνες που έχουν ανεβάσει οι χρήστες. 

Όπως αναφέρει η υπηρεσία, το Instagram πλέον έχει τη δυνατότητα να μοιραστεί τις πληροφορίες του χρήστη με «οργανισμούς που μας βοηθούν να σας παρέχουμε αυτή την υπηρεσία». Στη συνέχεια, επισημαίνεται πως ο χρήστης πρέπει να συμφωνήσει στο ότι μία επιχείρηση μπορεί να πληρώσει για να χρησιμοποιήσει το username, την εικόνα και τις φωτογραφίες εν γένει του, χωρίς να υπάρχει κάποιου είδους πληρωμή/ αποζημίωση ή ενημέρωση προς αυτόν.

Επίσης, βάσει των αλλαγών, το Instagram δεν φέρει κάποιου είδους νομική ευθύνη σχετικά με τη χρήση και το είδος της δημοσιοποίησης των φωτογραφιών. 

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2265000




Το Instagram θέλει να πουλά φωτογραφίες σου σε διαφημιστές
 
Το Instagram έχει αγαπηθεί όσο καμία άλλη εφαρμογή το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο μετά την τελευταία επιθυμία που εξέφρασαν οι διαχειριστές της διαδικτυακής αυτής υπηρεσίας μάλλον δεν θα έχει την ίδια ανταπόκριση. Από τις 16 Ιανουαρίου το Instagram θα πάρει το δικαίωμα να εμπορεύεται τις φωτογραφίες των χρηστών του χωρίς την έγκρισή τους ή την αποζημίωσή τους.

Αυτό αναρτήθηκε χθες στο επίσημο blog της υπηρεσίας αναφορικά με τις επικείμενες αλλαγές στην πολιτική της. Υπάρχει πιθανότητα να έχεις ανεβάσει μία φωτογραφία από έξοδό σου σε κάποιο μαγαζί και στη συνέχεια να την δεις να χρησιμοποιείται για διαφημιστικούς σκοπούς! Ακόμα, θα μπορεί να μοιραστεί πληροφορίες για τους χρήστες του και με την «μητρική» του, Facebook (η διαδικτυακή υπηρεσία που εξαγοράστηκε το 2012 από το Facebook αντί του ποσού-ρεκόρ του 1 δισ. Δολαρίων), καθώς και άλλες εταιρείες και διαφημιστές.

Ασφαλώς, η συγκεκριμένη ανακοίνωση έχει κάνει έξαλλους τους χρήστες του και ας ελπίσουμε ότι οι διαχειριστές του θα κάνουν διορθωτική κίνηση μέσα στις επόμενες ημέρες... Πάντως κάποιοι έχουν αρχίσει ήδη να προσπαθούν να σβήσουν τις φωτογραφίες τους ή ακόμα και τον λογαριασμό τους.

Πως να το κάνεις κι εσύ

Το ίδιο το instagram προτείνει το Instaport ως εργαλείο για να κατεβάσει κάποιος όλες τις φωτογραφίες στον σκληρό του δίσκο ή να μεταφέρει σε άλλες υπηρεσίες ό,τι ανεβάσει στο Instagram. Το αποτέλεσμα είναι η υπερφόρτωση του instaport και οι χρήστες καλούνται να ξαναπροσπαθήσουν αργότερα ή, σε μερικές ημέρες.

Σαν λύση, το περιοδικό Forbes προτείνει ακόμα το ανοικτό OpenPhoto και το SnapJoy. Από τη στιγμή που έχετε αποθηκεύσει ή/και μεταφέρει τις φωτογραφίες σας, δεν έχετε παρά να σβήσετε το λογαριασμό σας, ακολουθώντας αυτόν εδώ τον σύνδεσμο 


http://www.tlife.gr/Article/news-instagram/0-9-40668.html

 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top