Ποιος θα το φανταζόταν ότι η αδερφή του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, Ράντι, θα έφτανε στο σημείο να εκφράσει δημόσια την ενόχλησή για της για την παραβίαση προσωπικών της δεδομένων στο facebook και μάλιστα ότι θα το έκανε μέσω του Twitter.

Η Ράντι Ζούκερμπεργκ, πρώην επικεφαλής μάρκετινγκ στην εταιρεία του αδερφού της και νυν τηλεοπτική παραγωγός διαμαρτυρήθηκε όταν μια οικογενειακή φωτογραφία, στην οποία εμφανίζεται και ο πάμπλουτος αδερφός της, Μαρκ, διέρρευσε μέσω του Twitter, από κάποια φίλη της στο facebook.

Η Ράντι Ζούκερμπεργκ ανέβασε τη συγκεκριμένη φωτογραφία στο προφίλ της στο facebook, επιτρέποντας την προβολή της μόνο στους φίλους της. Ομως, η Κάλι Σβάιτζερ, διευθύντρια μάρκετινγκ στην VoxMedia, αναπαρήγαγε δημόσια τη φωτογραφία στο Τwitter, σχολιάζοντας «η @randizuckerberg επιδεικνύει την αντίδραση της οικογένειας της στο Poke».

Γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της αδερφής του δαιμόνιου Μαρκ, ο οποίος εμφανίζεται να διασκεδάζει –πιθανότατα στην κουζίνα του σπιτιού της αδερφής του, παρατηρώντας τις αντιδράσεις μελλών της οικογένειας του στη νέα δημοφιλή εφαρμογή του facebook.

«Δεν είμαι σίγουρη από πού πήρες τη φωτογραφία. Τη δημοσίευσα μόνο για φίλους στο FB. Η αναδημοσίευσή σου στο Twitter είναι κατά κάποιο τρόπο ενοχλητική», ήταν η άμεση αντίδραση της Ράντι Ζούκερμπεργκ μέσω του timeline στο Twitter.

Η Κάλι Σβάιτζερ έσπευσε να απολογηθεί, απαντώντας ότι είδε τη συγκεκριμένη φωτογραφία στην κορυφή των ενημερώσεων της σελίδας της στο facebook και υπέθεσε ότι είναι σε δημόσια θέα. «Δεν θα ήθελα μια προσωπική μου φωτογραφία να εκτεθεί δημόσια και ποτέ δεν θα έκανα κάτι τέτοιο σε άλλους. Απλά, σκέφτηκα ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία θα είναι απίστευτα προσφιλής», υποστήριξε μέσα από αλλεπάλληλα τιτιβίσματα.

Η Ράντι Ζούκερμπεργκ φάνηκε, πάντως, να αγνοεί τις δικαιολογίες της Κάλι και με ένα tweet θέλησε να τοποθετηθεί γενικά, σχετικά με τους τρόπους συμπεριφοράς στην εποχή των κοινωνικών δικτύων… «Ψηφιακή εθιμοτυπία: να ζητάτε πάντα την άδεια πριν από τη δημοσίευση φωτογραφιών ενός φίλου δημοσίως. Δεν είναι για τις ρυθμίσεις απορρήτου, έχει να κάνει με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

http://www.protothema.gr/technology/article/?aid=246274

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top