σχόλιο ID-ont: Μετά τον Έλληνα με τα οικονομικά στοιχεία 9 εκ. πολιτών (από το taxis), τον Ουκρανό με τα e-mails 2,5 εκ πολιτών (από το taxis) να' σου κι η εταιρεία με τους 30 υπαλλήλους για την οποία "Ο όγκος των ψηφιακών αρχείων και ο αριθμός των φορολογικών στοιχείων, πολιτών και επιχειρήσεων, που κατείχε, έως αργά το βράδυ παρέμεινε άγνωστος."

Μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δώστε!!! Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση σε μεγάλες δόξες!!!


ΕΘΝΟΣ: Στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Αστυνομίας βρίσκεται εταιρία, η οποία κατείχε παράνομα ψηφιακά αρχεία προσωπικών δεδομένων πολιτών.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η εταιρία αυτή επεξεργάζοταν τα αρχεία και τα διέθετε σε διάφορους ενδιαφερόμενους.

Στην εταιρία, η οποία εδρεύει στο Μπραχάμι και απασχολούσε περίπου τριάντα υπαλλήλους, βρέθηκαν σε αρκετούς σέρβερς εκατομμύρια ονομάτων, διευθύνσεις, αριθμοί κυκλοφορίας και οικονομικά στοιχεία πολιτών.

Η εν λόγω εταιρεία, σύμφωνα με τους αστυνομικούς που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, επεξεργαζόταν και ταξινομούσε ανά εμπορικό ενδιαφέρον επιχειρηματικούς κλάδους.

Ο όγκος των ψηφιακών αρχείων και ο αριθμός των φορολογικών στοιχείων, πολιτών και επιχειρήσεων, έως αργά το βράδυ παρέμεινε άγνωστος.

Πριν από δύο μήνες ήρθε στο φως της δημοσιότητας ανάλογη περίπτωση, όταν τα φορολογικά στοιχεία 9 εκατομμυρίων πολιτών βρέθηκαν στα χέρια ενός 36χρονου, ο οποίος τα πουλούσε σε διάφορες εταιρείες.

newsit: Στο έλεος επιτήδειων τα φορολογικά μας στοιχεία! - Σε εξέλιξη έρευνα σε εταιρία που τα εμπορευόταν
 
- Βρέθηκαν έγγραφα που "δείχνουν" το υπουργείο Οικονομικών να βρίσκεται οπίσω από τη διαρροή
- Πρόκειται για εταιρία παροχής υπηρεσιών που εμπορευόταν τα φορολογικά στοιχεία πολιτών και επιχειρήσεων
- Βρέθηκε τεράστιος ψηφιακός όγκος με τα φορολογικά δεδομένα εκατομμυρίων πολιτών
- Τεράστια ανησυχία αφού τα φορολογικά μας στοιχεία μπορεί να βρεθούν στην κατοχή του καθενός!
 
Εκατομμύρια φορολογικά στοιχεία πολιτών και επιχειρήσεων εντόπισαν αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών στην Αττική. Για ακόμη μία φορά, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα εντοπίζονται και έγγραφα που παραπέμπουν σε αντίστοιχα που έχουν διαρρεύσει από το Υπουργείο Οικονομικών. Η συγκεκριμένη εταιρεία όπως τονίζουν αστυνομικές πηγές επεξεργαζόταν και εμπορευόταν ψηφιακά αρχεία με τα προσωπικά φορολογικά στοιχεία πολιτών και επιχειρήσεων. Ήταν ταξινομημένα ανά εμπορικό ενδιαφέρον που παρουσίαζαν για συγκεκριμένους επιχειρηματικούς κλάδους. Χαρακτηριστικά αστυνομικοί της αρμόδιας υπηρεσίας αναφέρουν πως εντόπισαν ένα ολόκληρο δωμάτιο γεμάτο με… σέρβερς, μέσω των οποίων φαίνεται πως γινόταν η επεξεργασία και αποθήκευση των φορολογικών στοιχείων. Οι αστυνομικοί δεν είναι ακόμη σε θέση να ενημερώσουν για τον όγκο των ψηφιακών αρχείων και συνολικά τον αριθμό των φορολογικών στοιχείων, πολιτών και επιχειρήσεων.
 
Υπενθυμίζεται πως μόλις πριν 2 μήνες ακόμη ένα τέτοιο σκάνδαλο ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν τα φορολογικά στοιχεία 9 εκατομμυρίων πολιτών βρέθηκαν στα χέρια ενός 36χρονου υπαλλήλου ο οποίος αφού τα απέσπασε παρανόμως εν συνεχεία τα πουλούσε σε διάφορες εταιρείες.


Το γεγονός ότι τα απόρρητα προσωπικά μας φορολογικά δεδομένα μπορούν να βρεθούν στα χέρια οποιουδήποτε και να χρησιμοποιηθούν από τον καθένα προκαλεί τεράστια ανησυχία αλλά και ερωτήματα για το κενό ασφαλείας που υπάρχει στο υπουργείο οικονομικών.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=184259&catid=4

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top