σχόλιο ID-ont: Να'ταν μόνο αυτές οι αλλαγές...

Άνθρωποι που δεν σέβονται τον εαυτό τους και τον διαπομπεύουν στο facebook (απουσία κάθε αίσθησης ιδιωτικότητας), θα σεβαστούν τους συνανθρώπους τους και γενικότερα την κοινωνία;;;

Βαθιές αλλαγές στις κοινωνίες ολόκληρου του πλανήτη θα φέρει η χρήση του Διαδικτύου σε συνδυασμό με τη διάδοση των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων και την εξάπλωση των κοινωνικών δικτύων και δη του Facebook, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύει το BBC.

Η έρευνα, με τίτλο «Ταυτότητες του μέλλοντος» που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της βρετανικής κυβέρνησης με επικεφαλής τον καθηγητή σερ Τζον Μπέντιγκτον, διαπιστώνει πως «οι ανθρώπινες κοινωνίες γίνονται, συνεχώς, λιγότερο συνεκτικές». Τα κοινωνικά δίκτυα και τα διαδικτυακά παιχνίδια αλλάζουν την άποψη του χρήστη αναφορικά με το ποιος είναι και ποιος είναι ο ρόλος του στη ζωή, σύμφωνα με τη μελέτη, που δημοσιεύει το BBC.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι κίνδυνοι για την προσωπική ελευθερία και την ιδιωτικότητα μεγαλώνουν, ενώ τα φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού είναι όλο και πιο συχνά. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που καθόριζαν παραδοσιακά σε μεγάλο βαθμό τον κάθε άνθρωπο, όπως η καταγωγή, η θρησκεία και η εργασία, θα παίζουν στο μέλλον σαφώς μικρότερο ρόλο στην ταυτότητά του.

Σε άτομα, κυρίως, νεαρής ηλικίας, τα επόμενα χρόνια, ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα θα επηρεάζονται όλο και περισσότερο από τις «διαδικτυακές» επιρροές που θα λαμβάνουν σε καθημερινή βάση.

«Σε γενικές γραμμές, το διαδίκτυο βοηθάει τους ανθρώπους να ενημερωθούν και να ανακαλύψουν τον εαυτό τους. Ωστόσο, οι πιο ντροπαλοί, μοναχικοί και λιγότεροι ελκυστικοί άνθρωποι τείνουν να καταργούν τις διαπροσωπικές επαφές και να αρκούνται στην ηλεκτρονική κοινωνική δικτύωση» τονίζει η έρευνα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top