Την αντίθεσή της στην υποχρεωτική χρήση τραπεζικών καρτών για συναλλαγές άνω των 500 ευρώ, δηλώνει με ανακοίνωσή της η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος (ΙΝΚΑ). 

Το ΙΝΚΑ δηλώνει ότι κάτι τέτοιο προσβάλλει τουλάχιστον δύο από τα κεκτημένα του καταναλωτικού κινήματος και συγκεκριμένα:

-το Δικαίωμα της Επιλογής: Με αυτά τα επιτόκια και αυτή τη γραφειοκρατία πρέπει ο πολίτης να έχει το δικαίωμα της επιλογής μεταξύ μετρητών ή κάρτας

-το Δικαίωμα της Ασφάλειας: Η απώλεια κάρτας δημιουργεί μεγαλύτερο κίνδυνο από την απώλεια συγκεκριμένου ποσού μετρητών "πέρα από το γεγονός του φακελώματος κάθε συναλλαγής από της τράπεζες, που μέχρι να εκδικαστεί η ΠΟΛ 1077 δεν γνωρίζουμε τι τραπεζικό απόρρητο τηρούν" σημειώνει το ΙΝΚΑ.

Το ΙΝΚΑ σημειώνει ότι με τις πιστωτικές κάρτες καταγράφονται οι αγορές και δημιουργείται ολοκληρωμένο προφίλ του χρήστη τους. Έτσι ο καθένας θα εκτίθεται σε μια τεράστια βάση δεδομένων, όπου καταργείται ο προσωπικός χώρος και συνήθειες και ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εμπορικούς σκοπούς.

http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/268389/inka-antidraseis-gia-hrisi-pistotikon-karton-gia-pano-apo-500-eyro#ixzz2HODlBZw8



ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ   ΣΥΓΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΗ «ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ»
Δεν «στέγνωσε ακόμα το μελάνι» από την  απόφαση του Αρείου Πάγου για το Χαράτσι της ΔΕΗ και ενώ εκκρεμεί  η προσφυγή του ΙΝΚΑ κατά της ΠΟΛ 1077 και διαβάζουμε για νέο επιδιωκόμενο Φακέλωμα και Ξεγύμνωμα του πολίτη. Επιδιώκουν να καταστήσουν υποχρεωτική τη χρήση τραπεζικών καρτών (!) για συναλλαγές από 500 ευρώ, ποσό που δηλώνουν ότι θα το μειώσουν…
 
·         Το ΙΝΚΑ δηλώνει ξεκάθαρα ότι κάτι τέτοιο προσβάλλει βάναυσα τουλάχιστον δύο  από τα Κεκτημένα του Καταναλωτικού Κινήματος και συγκεκριμένα: 1ον) το Δικαίωμα της Επιλογής: Όποιος θέλει θα χρησιμοποιεί κάρτες (και μάλιστα με αυτά τα επιτόκια και αυτή τη γραφειοκρατία) και όποιος θέλει μετρητά και 2ον) το Δικαίωμα της Ασφάλειας: Η απώλεια κάρτας δημιουργεί μεγαλύτερο κίνδυνο από την απώλεια συγκεκριμένου ποσού μετρητών. Πέρα από το γεγονός του Φακελώματος κάθε συναλλαγής από της τράπεζες, που μέχρι να εκδικαστεί η ΠΟΛ 1077 δεν γνωρίζουμε τι Τραπεζικό Απόρρητο τηρούν.
 
·         Έχει ανακοινωθεί επίσημα ότι με τις πιστωτικές κάρτες καταγράφονται  οι  αγορές και  δημιουργείται ολοκληρωμένο προφίλ του χρήστη τους. Έτσι  ο καθένας μας εκτίθεται σε μια τεράστια βάση δεδομένων, όπου καταργείται ο Προσωπικός Χώρος,  αφού γνωρίζουν τις συνήθειες και τις ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα του.
 
·         Το περιβάλλον των τραπεζών, εκτός από μετρημένες εξαιρέσεις, είναι απωθητικό από την πλειοψηφία των καταναλωτών, γιατί ανακαλεί μνήμες από πανωτόκια, υπερδανεισμό, κατασχέσεις κτλ  
 
Τέτοια προγραμματιζόμενα μέτρα δεν πρόκειται να εφαρμοστούν, γιατί δεν έχουν την αποδοχή της κοινωνίας και δεν στηρίζονται σε κανένα Σύστημα Δικαιοσύνης και σε κανένα Σύνταγμα
 
Στα χιλιομασημένα  επιχειρήματα για την… «πάταξη της φοροδιαφυγής» και για τους… «δανειστές» απαντάμε : Ψάξτε να βρείτε τους κακούς στους φίλους της Πολιτικής Εξουσίας. Και, ο λαός δεν ψήφισε «δανειστές» αλλά κόμματα με προγράμματα που δεν είναι της στιγμής να υπενθυμίσουμε τί έγραφαν.
 
Όποιοι «εξ ιδεολογίας» οραματίζονται για το 2013 ένα κόσμο χωρίς χαρτονομίσματα» , την «αχρήματη εποχή» ας την αντικαταστήσουν με άλλα «οράματα».
 
ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ
ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΠΙΛΕΞΕΙ
Σταματήστε την Εξόντωση του Ελληνικού Λαού

http://apantisiinka.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top