Η «έξυπνη» Barbie καταγράφει δεδομένα για τις συνήθειες των παιδιών ώστε να ανταποκρίνεται ανάλογα στο διαδραστικό παιχνίδι μαζί τους αλλά όπως προειδοποιούν οι ειδικοί, η σύνδεση της wi-fi κούκλας με τις υπηρεσίες Cloud θα μπορούσε να πλήξει την ιδιωτικότητα των παιδιών.

Το νέο μοντέλο της παγκοσμίως δημοφιλούς κούκλας Barbie, με την ονομασία Hello Barbie, περιλαμβάνει τεχνλογία Wi-Fi και ενσωματωμένο μικρόφωνο που μπορεί να καταγράψει οποιοδήποτε ήχο ή συνομιλία ακούγεται εντός της εμβέλειάς της.

Η «έξυπνη» Barbie έχει τη δυνατότητα να καταγράφει δεδομένα για τις συνήθειες των παιδιών και τι τους αρέσει, ώστε να ανταποκρίνεται ανάλογα στο διαδραστικό παιχνίδι μαζί τους.

Ωστόσο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα τεχνολογίας «The Inquirer», οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στους γονείς που σκοπεύουν να αγοράσουν αυτό το παιχνίδι για τα παιδιά τους, προειδοποιώντας ότι μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει απειλή για το προσωπικό τους απόρρητο αφού χάκερ θα μπορούσαν να παραβιάσουν το ενσωματωμένο σύστημα της κούκλας με σκοπό να παρακολουθήσουν τα θύματά τους.

«Τα παιδιά αποκαλύπτουν στις κούκλες τους προσωπικές λεπτομέρειες της ζωής τους, ωστόσο η Hello Barbie δεν μπορεί να κρατήσει μυστικά. Όταν ενεργοποιείται η ζώνη της Barbie (όπου βρίσκεται τοποθετημένο το μικρόφωνο), κάθε τι που ξεστομίζει το παιδί σας μεταφέρεται σε cloud σερβερ όπου αποθηκεύεται και αναλύεται από την ToyTalk, τον συνεργάτη τεχνολογίας της Mattel.

«Οι εργαζόμενοι της ToyTalk και οι συνεργάτες της ακούν τις ηχογραφήσεις με τις συνομιλίες των παιδιών, ωστόσο η ToyTalk δεν αποκαλύπτει καν ποιοι είναι αυτοί οι συνεργάτες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός Campaign for a Commercial-Free Childhood (CCFC).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top