σχόλιο ID-ont:  Φανταστείτε αυτές τις κάμερες σε κάθε φανάρι της πόλης, σε κάθε κτίριο, σε κάθε υπηρεσία, σε κάθε γήπεδο, σε κάθε χώρο διασκέδασης, σε κάθε ταξί, σε κάθε αυτοκίνητο, σε κάθε εκκλησία, σε κάθε μοναστήρι, σε κάθε παραλία, σε κάθε σταθμό λιμανιού, λεωφορείων, τραίνων...
Μην τσιμπάτε με τις δικαιολογίες που προτάσσουν. Δείτε την προοπτική, το μέλλον, την κατάληξη αυτών των μέτρων, που με διάφορες προφάσεις δοκιμάζονται σήμερα...

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: H αύξηση της ασφάλειας σε συναυλίες είναι ο σκοπός συστήματος αναγνώρισης προσώπου από την ιαπωνική Tapirs.co- σε μια περίοδο όπου το συγκεκριμένο θέμα βρίσκεται στην επικαιρότητα, μετά την τρομοκρατική επίθεση στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ.

«Το σύστημα αναγνώρισης προσώπου ταυτοποιεί ένα πρόσωπο ελέγχοντας δύο φωτογραφίες του- μια που είχε καταχωρηθεί εκ των προτέρων, όταν αγοράζατε το εισιτήριο, και μια άλλη που τραβιέται όταν μπαίνετε σε μια συναυλία» είπε στο Reuters ο Τακάκι Τομισάβα, executive managing director της εταιρείας.

Το σύστημα χρησιμοποιείται στην Ιαπωνία από το 2014, και μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μεγάλων εκδηλώσεων, με πάνω από 100.000 άτομα- αναγνωρίζοντας τον κάτοχο του εισιτηρίου και ορίζοντάς του μια θέση στον χώρο, με αποτέλεσμα την επιτάχυνση της διαδικασίας ταυτοποίησης κατά 30%, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Ελέγχοντας όλες αυτές τις πληροφορίες, ποιος μπήκε, ποιος βγήκε και πότε, μπορούμε να δούμε τι είδους άνθρωποι πηγαίνουν σε μια συναυλία ή χώρο εκδηλώσεων και εάν υπάρχει ανάμεσά τους κάποιος ύποπτος ή όχι» πρόσθεσε ο Τομισάβα- συμπληρώνοντας πως το σύστημα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για την αποτροπή του φαινομένου της μεταπώλησης εισιτηρίων συναυλιών σε «φουσκωμένες» τιμές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top