Αθήνα, ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ ΔΤ 589/12.03.2018

Το ΙΝΚΑ απαντώντας στα ψευδή δημοσιεύματα περί των λόγων πίεσης των ΗΠΑ να εκδοθούν ηλεκτρονικές ταυτότητας, καθώς και στα πρόσφατα έγγραφα επικοινωνίας επτά Βουλευτών της ΝΔ με τον αναπληρωτή Υπουργό εσωτερικών Νίκο Τόσκα:

1o) Η έκδοση ταξιδιωτικού εγγράφου (διαβατηρίου) διαχειρίζεται και ελέγχεται ολοκληρωτικά από την Ελληνική Αστυνομία με υπερυψηλά κριτήρια ασφαλείας.

Είναι ψέμα ότι μπορεί κάποιος να προσέλθει σε Αστυνομικό Τμήμα Ασφαλείας με πλαστή ταυτότητα και να εκδοθεί πλαστό διαβατήριο, επειδή το αρμόδιο αστυνομικό όργανο ελέγχει άμεσα την ταυτότητα του κατόχου της, μέσω του online ασφαλέστατου και αλάνθαστου συστήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα στοχοποιεί έμμεσα την Ελληνική Αστυνομία και σε οποιαδήποτε αναδημοσίευση από τα ΜΜΕ στο εξής πέσει στην αντίληψη μας, θα προσφύγουμε στον εισαγγελέα ενημερώνοντας τον για ψευδή είδηση ενάντια της Ελληνικής Αστυνομίας και διασπορά ανησυχίας, δίνοντας του εκτεταμένη ανάλυση του ασφαλέστατου τρόπου έκδοσης διαβατηρίων.

2ο) Το Ελληνικό διαβατήριο συγκαταλέγεται το 2017 στην έκτη θέση αξιοπιστίας σε παγκόσμια επίπεδο, αυτό σημαίνει ότι ανοίγουν διάπλατα οι πόρτες για ταξίδια σ όλο σχεδόν τον κόσμο χωρίς έκδοση βίζας.

Οι ΗΠΑ αναφερόμενοι ότι θα επαναφέρουν την βίζα για την είσοδο στην χώρα τους, από πολίτες της Ελλάδας, είναι μια εκβιαστική εικονική απειλή για την οικονομική μας αφαίμαξη να εκδοθεί νέα ταυτότητα που να περιέχει βιομετρικά χαρακτηριστικά, τουλάχιστον εφάμιλλα των διαβατηρίων ώστε να παρακολουθείται ο κάθε πολίτης και σίγουρα δεν συσχετίζεται με την βίζα σύμφωνα με τα προαναφερόμενα.

3ο) Πριν ενάμιση χρόνο στελέχη του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε συνάντηση στο Υπουργείο μας είχαν ενημερώσει προφορικά ότι το κόστος των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων ανέρχεται σε 80 εκατομμύρια Ευρώ γεγονός που δεν τα διαθέτουν, έχοντας σημαντικότερες ανάγκες το Ελληνικό κράτος, ενώ μέσα στο 2018 δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το κόστος αυτό εκτοξεύεται στα πάνω από 350 εκατομμύρια Ευρώ, δίνοντας την έκδοση της ταυτότητας σε ιδιωτικές εταιρείες. Το πακέτο είναι μεγάλο και ενδιαφέρον, οι εν λόγω πιέσεις των ΗΠΑ και Γερμανίας έχουν να κάνουν ??? με την κερδοσκοπία των ιδιωτικών εταιρειών που επιδιώκουν κάποιοι να βάλουν στο παιχνίδι;

Εμείς λέμε ότι, η διαχείριση και έκδοση των ταυτοτήτων και διαβατηρίων απαιτείται να συνεχίσει να γίνεται μονάχα μέσω της Ελληνικής Αστυνομίας και επίσης ότι είναι απαγορευτικό να συμμετέχει και να έχει πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα πολιτών οποιαδήποτε ιδιωτική εταιρεία, καθώς και ότι εάν στα μέσα του 2016 η κυβέρνηση σκεφτόταν τα 80 εκατομμύρια Ευρώ, τώρα της περισσεύουν 450 % περισσότερα;

4ο) Το αρμόδιο Υπουργείο μας είχε ενημερώσει επίσης προφορικά ότι δεν χρειάζεται καμία νέα ταυτότητα για να γίνει η ένωση των Υπουργείων και Δημόσιων οργανισμών. Αυτό ερχόταν σε αντίθεση με όσα έλεγε σε δηλώσεις του στην τηλεόραση ο τότε Υπουργός κ. Κουρουπλής, για δήθεν πάταξη της γραφειοκρατίας μέσω της νέας ταυτότητας, και στην ερώτησή μας γιατί διαδίδει τέτοια ψεύδη, η απάντηση ήταν ότι δεν τον είχαν ενημερώσει κατάλληλα, ενώ τώρα έχει πλήρη ενημέρωση.

5ο) Στο γράμμα της 5ης Φεβρουαρίου 2018 του Βουλευτή της Ν.Δ. Μάξιμου Χαρακόπουλου και των έξι που συνυπογράφουν: κ.κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Γεώργιος Καρασμάνης, Δημήτριος Κυριαζίδης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Κωνσταντίνος Τζαβάρας (δείτε: https://tinyurl.com/y93o8gj8) αναφέρουν - ρωτούν «για ποιο λόγο καθυστερεί η έκδοση των αστυνομικών ταυτοτήτων ασφαλείας;», πιέζοντας ουσιαστικά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τα 350 εκατομμύρια Ευρώ ???

Θα σας υπενθυμίσουμε ότι στις 14 Ιουνίου 2012 το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης είχε ανακοινώσει ότι από Σεπτέμβρη 2012 θα εκδοθούν νέα δελτία αστυνομικής ταυτότητας των Ελλήνων πολιτών και από το 2012 μέχρι το 2015 που η ΝΔ ήταν κυβέρνηση γιατί δεν έκδωσε αυτές τις νέες ταυτότητες που αναφέρουν οι βουλευτές;

Μήπως πιέζουν την σημερινή κυβέρνηση για να βρουν έτοιμη την ταυτότητα και για να μην έχουν αυτοί το οικονομικό και πολιτικό κόστος, γνωρίζοντας ότι εκατομμύρια λαού θα στραφούν ενάντια τους, για θρησκευτικούς, ιδεολογικούς και της αυτοπροστασίας μας λόγους. Που ήταν τότε αυτοί οι επτά βουλευτές και γιατί δεν πίεσαν τον τότε Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά να εκδώσει τις ταυτότητες;

6ο) Είναι γεγονός ότι από τον Νοέμβριο 2017 μέχρι και τον Φεβρουάριο 2018 έχουν πραγματοποιηθεί εξονυχιστικοί έλεγχοι σε 280.000 επιβάτες από την Ελλάδα, σε όλους αυτούς βρέθηκαν μονάχα 35 περιπτώσεις ατόμων που ταξίδευαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα (διαβατήρια ή ταυτότητες). Αριθμός που αντιστοιχεί στο ένα δεκάκις τοις χιλίοις. Μεταξύ αυτών των πλαστών εγγράφων, δεν βρέθηκε ούτε ένα Ελληνικό.

Η στάση της Γερμανίας ως προς την Ελλάδα και τους ταξιδιώτες προς αυτή, παραβιάζει την συνθήκη Σένγκεν και είναι ο μοχλός πίεσης της Γερμανίας για να εκδοθούν νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες στην Ελλάδα, τα 350 εκατομμύρια Ευρώ.

Η κακοποίηση που υπέστησαν οι Έλληνες ταξιδιώτες φθάνοντας στην Γερμανία θα έπρεπε να λυθεί με ένα μεγάλο συγνώμη ή και με αποζημίωση από την Γερμανική κυβέρνηση, αλλά που ευθιξία απούσας της απαίτησης.

Πιθανότατα στις 5 Φεβρουαρίου 2018 που έστειλαν οι 7 το γράμμα στον κο Τόσκα, δεν γνώριζαν τα ανωτέρω, τώρα που τα ξέρουν θα ήταν πρέπον και ζητούμε να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους.

7ο) Στην απάντηση της ανωτέρω ερώτησης ο κος Τόσκας αναφέρει ότι η προθεσμία εναρμόνισης των Κρατών – Μελών της Ε.Ε. για την έκδοση νέων δελτίων ταυτοτήτων έληγε την 01/01/2006, δεν προσδιορίζει όμως, και κρύβει, το ότι δεν ήταν υποχρεωτική, για αυτό και το Ελληνικό κράτος δεν έχει πρόστιμο για την δήθεν παράλειψη του, αλλά και για αυτό υπάρχουν σήμερα μέλη της Ε.Ε. που δεν έχουν καθόλου !!! αστυνομικές ταυτότητες.

Ότι αφορά τα ταξιδιωτικά έγγραφα (διαβατήρια) η Ε.Ε. αλλά και οι διεθνείς κανόνες (πρότυπα) έχουν εκδώσει οδηγίες για τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά τους και στα οποία η Ελλάδα είναι πλήρως εναρμονισμένη.

Τα υπόλοιπα που διαδίδονται προφανώς είναι ψέματα με κύριο σκοπό να μας πείσουν για την αναγκαιότητα νέας ηλεκτρονικής ταυτότητας, για τα 350 εκατομμύρια Ευρώ.

Το ΙΝΚΑ έχει κυκλοφορήσει Δελτίο Τύπου για την κατά περίπτωση παρεχόμενη φωτοτυπία της σημερινής ταυτότητας με την κατάλληλη αναγραφή σκοπού σε αυτή, ώστε να αποφύγουμε την πιθανή χρήση της φωτοτυπίας σε απάτη οποιουδήποτε κακόβουλου.

Είναι γνωστό από προηγούμενες έρευνες δημοσιογράφων, πλαστά διαβατήρια μπορεί να παραγγείλει οποιοσδήποτε μέσω του διαδικτύου με κόστος από 500 Ευρώ μέχρι 2000 Ευρώ και να τα παραλάβει στο σπίτι του από τρίτες χώρες, και αυτό το γνωρίζουν καλά οι αρμόδιες αρχές, αλλά και η Γερμανία και οι ΗΠΑ.

Το ΙΝΚΑ σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους δεν θα σταματήσει τον αγώνα κατά της νέας χωρίς κανένα χρηστικό στοιχείο για τον πολίτη ηλεκτρονικής ταυτότητας που βεβιασμένα θέλουν να μας περάσουν για τα 350 εκατομμύρια Ευρώ.

Ζητούμε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να σεβαστεί τις δύο διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν για αυτές τις νέες ταυτότητες, τις συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, από το 2010 που ανακοινώθηκε η λεγόμενη «Kάρτα Πολίτη» μέχρι σήμερα.

Να μην δεχθεί κανένας οποιαδήποτε ηλεκτρονική ταυτότητα, επειδή δεν έχει σκοπό την ταυτοποίηση του πολίτη, αλλά τον έλεγχο και την παράνομη παρακολούθηση του, και που θα είναι έρμαιο του κάθε εκάστοτε Υπουργού αφού θα μπορεί να προσθέτει και να αφαιρεί εξ αποστάσεως όποτε θέλει στοιχεία κατά το δοκούν. Tέτοια ηλεκτρονική ταυτότητα δεν θα διευκολύνει τον πολίτη σε τίποτα αλλά μονάχα όσους θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτή, γνωρίζοντας ηλεκτρονικοποιημένα στοιχεία που ο ίδιος ο κάτοχος της μπορεί να μην ξέρει.

Υπενθυμίζουμε ότι με την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, τα τσιπάκια και τα προγράμματα τους γίνονται έξυπνα, τόσο που είναι ακραία επικίνδυνα και ανεξέλεγκτα δίνοντας πληροφορίες αλλά και εντολές !!! που ούτε καν μπορούμε να φανταστούμε.

Η εποχή της επέλευσης του ολοκληρωτισμού επιχειρείται να πραγματοποιηθεί με νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες και που ο Οργουελ μοιάζει απλά μια παροδία μπροστά σε αυτά που θα επιχειρήσουν να μπορούν να επιβάλουν σε όλους τους πολίτες.

http://www.inka.gr/?p=1953

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top